Träffar en del människor som som alltid längtar efter lite flyt i livet. Oavsett hur det går för dom så längtar dom efter dom där dagarna när det bara sker bra saker utan att dom ens behöver bekymra sig, eller anstränga sig. Visst kan dom dagarna vara sköna när dom kommer, men som tur är så kommer dom inte så ofta, för tänk om det bara flöt på hela tiden, hur skulle din utveckling gå framåt då? Tänkte på Thomas Edison inställning, han som uppfann glödlampan, han svarade på en fråga när han för 9,999:e gången hade misslyckats med att få den att lysa, – I have not failed. I’ve just found 9,999 ways that won’t work. Sen fortsatte han och resten är historia. All utveckling drivs av att vi misslyckas, Zlatan är ett bra exempel. Hur många gånger har han inte misslyckats med sina finter när han var yngre? Det drev honom att nästan maniskt öva tills dom satt där. Så egentligen ska vi ändra hur vi väljer att se på motgångar och misslyckanden, och välkomna dom med öppna armar. Lösningen kanske inte kommer på en gång, men den kommer om vi inte ger upp. Ungefär som när jag löser korsord, kan köra fast totalt och inte hitta några lösningar, och återkommer efter ett tag och tar upp det igen, så kommer dom direkt. Så länge du inte ger upp totalt, utan har en vilja/önskan att det ska lösa sig, så brukar det hända saker. Inte alltid det du tänkte från början, men något som tar dig framåt!

Tänk dig att nästa gång något negativt händer, säg till dig själv: Hmm.. Va intressant! Undrar vad jag lära mig av det här?