Hamnade på en trevlig mingelkväll med folk från olika ställen, mest från musikbranshen. Den som höll i det, Myron Bernard från Los Angeles, myronbernard.com som jobbar med att bl.a. hjälpa musiker att komma framåt i karriären. Det var intressant att höra honom prata om skillnader mellan våra länder. Speciellt det som vi är unika med, Jantelagen, och vår förkärlek att sitta i möten.

Man kan undra var det kommer ifrån att man undervärderar sin egen insats och att det känns bra? Myron sa att i USA finns inte ens tankesättet. Att man är glad och stolt över en bra prestation behöver inte betyda att man tappar ödmjukheten, det är något helt annat. Hur ofta har jag inte hört i sportsammanhang att ”Jag hade lite tur och bollen gick in i mål” när det egentligen var en grym bedrift som gjordes. Varför inte kunna säga ”Mottagningen av bollen krävde det yttersta av mig och sen gjorde jag en väl inövad fint som backen gick på, för att sen avsluta med ett skott som var otroligt hårt och välriktat! Jag är jättenöjd!”

Varför inte börja med att tycka att det vi uträttar och som vi är nöjda med är helt ok, redan idag! 🙂