Efter att ha gått igenom dom sociala medierna på morgonen så slog det mig återigen att om magkänslan säger JA så är det oftast det rätta att göra. Erfarenheten från hockeylivet är att den första tanken oftast var den rätta. Om jag t.ex. skulle ner i ett sarghörn och hämta pucken så skapade jag mig ett passningsalternativ redan innan jag tog tag i pucken, och oftast var det rätt val. Många var dom gånger som jag tänkte efter och ändrade mig med problem som resultat. Samma sak är det i det vanliga livet. Många gånger är vi för eftertänksamma och försiktiga istället för att våga lita på att magkänslan är rätt, just då och där.

Gick förbi en bokhandel/antikvariat på Drottninggatan precis före jul som jag alltid tittar in i för att se om dom fått in någon intressant bok. Hittade en  biografi om min gamla hjälte Bob Dylan som jag redan läst, men det slog mig att min vän och kollega Olof Röhlander också gillar Bob, så känslan sa att köp den i julklapp! Jag gjorde inte det utan gick vidare på Drottninggatan samtidigt som tanken låg kvar. Efter 100 meter så vände jag, magkänslan sa att varför inte köpa den. Sagt och gjort, jag köpte den, slog in den, ringde Olof och kollade om han var hemma. Lämnade klappen och åkte hem, nöjd att ha följt känslan.

Nu vet jag att han blev glad. Har nämnt det i sin blogg flera gånger. Så återigen är lärdomen att våga vara impulsiv och framför allt lita på den första känslan som dyker upp, den är oftast rätt.  Det är mitt nyårslöte – Lita på Magkänslan!