Det är lite fascinerande  hur saker och ting händer när man släpper en bit på kontrollen och låter sinnet vara öppet för vad som kan hända. Vet själv ett antal gånger där jag tvekat att hoppa på saker för att jag inte kände att jag hade kontroll, tyckte jag,  på situationen. Om man jämför det med dom gånger som man chansat och bara kört på, så borde man ha lärt sig att det där med att känna full kontroll inte är något som hjälper en framåt direkt.

Hade en sak häromdagen då jag blev tillfrågad av en twittrande Gnagare om vi kunde ses över en fika för personen ville höra hur arbetet med boken gick. I vanliga fall brukar jag tveka, rätt eller fel?, att bara ta mig ut på stan och fika med personer som jag inte känner, men den här gången gjorde jag det ändå. Tänkte vad är det värsta som kan hända? Nu visade det sig att personen ifråga var författare, korrläsare och hade mycket kontakter i bokvärlden! Blev erbjuden att skriva en krönika till ett webbmagasin i samma bransch!

Vad lärde jag mig av detta? Att lita på magkänslan och hoppa på saker som dyker upp här och nu, kan leda till härliga upplevelser!