Sitter och knåpar ihop den nya föreläsningen som ska ta upp Viljans betydelse i det vi gör, eller önskar att göra. Just det är en av huvudpunkterna, att Vilja eller att Önska. Det är en ganska stor skillnad på innebörden på dom orden. Att vilja känner jag, kommer från en själv, ett inre driv att utföra eller uppleva något, och för att det ska hända så är man beredd på att lägga ner både tid och engagemang, att Önska känns mer som att man hoppas att det händer utan att man själv behöver engagera sig till 100%.

Många är dom sakerna som jag, med handen på hjärtat, önskat ska hända och med resultatet att det inte hänt. Sen finns det ett fåtal saker som jag verkligen haft Viljan att det ska hända, och med nästan 100% resultat har inträffat. Ganska intressant när man väl börjar ställa sig frågan hur det egentligen är när saker dyker upp på vägen som man blir intresserad av. Vill jag att det här ska hända eller Önskar jag mig bara. Helt klart är att resultatet står i paritet med insatsen. Det här projektet har jag bestämt att jag Vill ska inträffa och bli bra, det är ingen garanti men en förutsättning för att det ska bli klart.