Vilken härlig dag det blev idag. Jag och medskrivare Tore S Börjesson träffade min gamla roomie, Peter Gradin, för intervju till boken på Scandic Järva Krog. Det är ganska fascinerande hur liknande samtal utvecklar sig. Vi satt i tre timmar och gick mest igenom åren mellan 81 – 84, av många kallade AIK`s gyllene år mest för att vi lyckades med att vinna två SM guld under den perioden, och dom första två timmarna handlade mest om välkända saker, eller välkända mer för dom som rörde sig i anknytning till laget, för att den sista timmen när minnena arbetade för fullt började plocka upp händelser som fallit i glömska sen många år. Som t.ex. vad hände på träningslägren i Finland, eller saker som ägde rum i spelargången på Hovet vid vissa derbyn mot Djurgården m.m. Men det bästa är nog vad som var hemligheten till att vi vann dom två gulden och hur viktig lagkänslan var, och hur den byggdes upp samt traditionsbärarnas betydelse. Dom flesta av sakerna är fortfarande otroligt viktiga i lagbyggen och även på företag där grupper ska prestera och nå uppsatta mål. Nu återstår att förmedla känslan i skrift. Härligt att ordvirtuosen Tore är med på projektet.