Det var helt underbart att se Emil Jönsson knipa bronset på herrarnas sprint igår! Efter att haft en skaplig start så började han sladda efter redan i första backen, för att sen helt gå in i väggen. Enligt honom själv så tog hela kroppen slut, fanns knappt någon kraft kvar. I det läget är det lätt att bara lägga av och ge upp hela racet. Emil, en krigare som han är, biter ihop för att åtminstone ta sig i mål. Kommer nerför första backen och ser att alla utom två åkt omkull, och han helt plötsligt ligger i position att ta ett brons! Helt plötsligt så är alla förutsättningar ändrade, och han får energi att ta sig över sista backen och plåga sin kropp ett par hundra meter till för att sen stupa över mållinjen, som trea och bronsmedaljör! Påminner om Australiensaren som vann guld på shorttrack häromåret. I båda historierna ligger dom sist, men ger inte upp, och helt plötsligt är allt förändrat och utgången blir succé! Fantastiska historier att ta med i det vanliga livet! Trots att allt kan se kolsvart ut, så kan allt ändras på en sekund, det viktiga då är att du inte har gett upp, utan fortsatt kämpa. Att fortsätta blir lätt en vana och till slut ett karaktärsdrag! Likadant med att ge upp! Du väljer själv!
Och kom ihåg att ” It’s not over until the fat lady sings!”