Bert-Ola Nordlander var under många år en klippa både i AIK och landslaget. Brukar stöta ihop med honom med jämna mellanrum, senast idag. Vi var på foto inför AIK´s kampanj inför stundande kvalserie. Målet är att locka tillbaka publiken till Hovet, men egentligen är det väl att locka ny publik till Hovet Det som hänt är att AIK själva har skrämt iväg en hel generation från läktaren i slutet av 80-talet när allt skulle vara så städat och tillrättalagt på Sveriges minst för ishockey lämpad arena, Globen. Den generationen, är den som återfinns på ståplats på Friends Arena, helt fast i fotboll. Inget fel med det, men om man frågar vad det är som lockar med fotbollsmatcherna så svarar många att det är stämningen i klacken. Så egentligen skulle dom istället kunna stå på Hovet och sjunga. Så kampanjen gäller egentligen att återerövra ungdomarna till att gilla hockeyn och få nästa generation att även vandra både till Hovet och till fotbollen som det gjordes förr.

Frågade Bert-Ola hur det var med längden på bytena på hans tid. Nuförtiden byts det var 35 sekund. Hans svar är fantastiskt. ” Längd på byten? Vi var ofta bara tre backar ombytta, så jag körde nonstop! ”  Underbart!