Nu börjar allvaret för Stockholmshockeyn.Kvalserien drar igång och börjar ned ett glödhett Stockholmderby direkt den 17 Mars, derby nr. två är den 25 Mars. Det här kan bli dödsstöten för hockeyn i Stockholm, eller så kan det bli en återfödelse av ett distrikt som förr var dominerande i Sverige. Nuförtiden är distriktet dominerande i åldern upp till 15, sen går övriga landet ikapp och ifrån. Dom flesta talanger flyttar ut till olika hockeygymnasium och börjar spela i andra klubbar. Dom som är kvar slåss mot långa resvägar, spelar i klubbar med katastrofala ekonomiska resurser och en följd av det tuffa förhållanden att utvecklas. Men som en fd. förbundskapten sa för att tag sedan, killarna från Stockholm har ett tuffare sinne, är mer vana vid förhållanden som inte alltid är optimala, vilket gör att dom kan tackla situationer som dyker upp och stör på ett bättre sätt.

Drömmen vore att både AIK och DIF går segrande ur kvalserien och att dom hittar ett bättre alternativ till hemmaarena inom snar framtid, så att man slipper spela på Hovet eller Globen och kan börja få pengar över, istället för att skjutsa in allt i Arenabolaget. Då skulle det kunna bli klang och jubelföreställningar i Stockholmshockeyn igen.