Äntligen dags…

Nu börjar allvaret för Stockholmshockeyn.Kvalserien drar igång och börjar ned ett glödhett Stockholmderby direkt den 17 Mars, derby nr. två är den 25 Mars. Det här kan bli dödsstöten för hockeyn i Stockholm, eller så kan det bli en återfödelse av ett distrikt som förr var dominerande i Sverige. Nuförtiden är distriktet dominerande i åldern upp till 15, sen går övriga landet ikapp och ifrån. Dom flesta talanger flyttar ut till olika hockeygymnasium och börjar spela i andra klubbar. Dom som är kvar slåss mot långa resvägar, spelar i klubbar med katastrofala ekonomiska resurser och en följd av det tuffa förhållanden att utvecklas. Men som en fd. förbundskapten sa för att tag sedan, killarna från Stockholm har ett tuffare sinne, är mer vana vid förhållanden som inte alltid är optimala, vilket gör att dom kan tackla situationer som dyker upp och stör på ett bättre sätt.

Drömmen vore att både AIK och DIF går segrande ur kvalserien och att dom hittar ett bättre alternativ till hemmaarena inom snar framtid, så att man slipper spela på Hovet eller Globen och kan börja få pengar över, istället för att skjutsa in allt i Arenabolaget. Då skulle det kunna bli klang och jubelföreställningar i Stockholmshockeyn igen.

2014-03-09T08:35:54+00:00By |Aktuellt|2 Comments

2 Comments

  1. Gunnar lejdborg 10 mars, 2014 at 10:07 - Reply

    är problemet med stockholms hockeyn inte lite självskapat,jag pratar inte om a-lagen AIK-Dif utan den tidiga utslagningen.Man värvar sönder små klubbar redan i tidig ålder,gjärna i Tv – pucks ålder små klubbarna har inga spelare verksamheten tynar bort.Spelare sollas bort och det finns inga lag att fortsätta i.Kontentan inga spelare inga hokeyföräldrar mindre intresse,mindre publik,mindre sponsorer osv…..självskapat?

    • Mats Thelin 11 mars, 2014 at 07:45 - Reply

      Du har helt rätt i det Gunnar! Hetsen i Sthlm bland yngre finns inte på samma sätt i resten av landet! Får många är det tro på att få framgång att spela i det bästa laget, även fast istiden per match blir minimal.

Leave A Comment

%d bloggare gillar detta: