Ibland behövs det inte mycket för att få en annan person att må bra och tycka att du är en bra människa. Märkte det ganska väl på trippen till New York när vi efter Bostons match mot New York Rangers fick tillfälle att träffa Louie Eriksson och Calle Söderberg. Vet själv hur det känns i det läget för spelarna, egentligen vill man bara iväg och få i sig en bit mat innan det är avfärd till nästa ställe. I stället så tog dom sig tid att prata med deltagarna i gruppen och skrev autografer utan att se besvärade eller stressade ut. Sådana, för dom, små saker betyder så mycket för dom som får tillfälle att träffa spelarna. Saker som kommer att etsa sig fast i minnet resten av livet.

Nu behöver det inte vara så stora saker som gör att en annan person får må bra ett bra tag framöver. Kan vara så enkelt som att ge en komplimang, eller att ge en klapp på axeln. Ge det där lilla extra som inte förväntas. Själv checkade jag in på ett hotell idag, grymt sugen på kaffe. Såg att det fanns kaffe att köpa i lobbyn och sa till tjejen i receptionen att lägga på en kaffe på räkningen. Istället för att göra det så ler hon bara och säger ” Du, den bjuder jag på!”. Lite sak kan tyckas, fast just där och just då så var det underbart. Det där lilla extra som man inte förväntar sig kan rädda en hel dag. Eller som när jag hade bilen inne på service och när jag hämtar den så är den nytvättad, utan kostnad. Svårt att inte betala räkningen med ett leende då.

Så varför inte försöka att ha det som ett mål att göra det där lilla extra, till slut blir det en vana och man blir förvånad hur mycket positivt som man får tillbaka från omgivningen.