Efter ett par dagar här i USA, började med Boston ett par dagar och drog sedan vidare till New York, så slog det mig att ta en paus då och då för att känna in omgivningen är något som jag inte har varit speciellt bra på genom åren. Bodde i Boston i tre år på 80-talet, men mina upplevelser av själva stan är inte så stora. Oftast blev det att jag åkte in till stan för träning eller match, för att därefter antingen åka tillbaka till huset jag bodde i eller drog iväg till nästa stad där det skulle vara match dan efter. Så själva staden Boston hade jag inte så stor erfarenhet av. Nu gick jag på en långpromenad och upptäckte massor av saker. Detsamma med New York som jag sitter i nu. Den stora saken är egentligen att stanna upp och pausa en stund där man är och ta in omgivningen där man är och försöka njuta av det som finns där, just då. Japanska turister gör det lite annorlunda, efter vad jag märkt, dom fotar allt dom ser och njuter av resan i efterhand verkar det som. Men nu sitter jag här i The Big Apple och sippar på min kaffe, som dom för övrigt är bedrövligt dåliga på att göra, och försöker ta in allt som händer runt omkring och spara i minnet samtidigt som jag njuter av det, tar ett par kort för att framöver kunna minnas mer. Det var någon som sa att ”Ett rikt liv är fullt av minnen och upplevelser, inte saker”. Ligger en del i det!