Kom precis hem från en middag på O`learys i Gamla stan där jag och min yngste son tittat på en ödesmatch mellan AIK och Dif o hockeyallsvenskan. Förutsättningarna var klara innan match, det lag som vinner har fortfarande häng på dom två åtråvärda platserna till Elitserien (vägrar säga shl). Samtidigt var det så att det lag som förlorade skulle vara långt ifrån nu, avgrunden börjar öppna sig. Nu blev det tyvärr så att AIK förlorade med 3-2 och nu hänger existensen på en skör tråd. Degradering kombinerat med en dålig ekonomi är inte det bästa kombinationen.
Men det är i lägen som detta som vinnarskallarna börjar träda fram på allvar. Ska bli intressant att se vilka som tar dom rollerna framöver, om det nu är några som gör det. Historien är fylld av likadana lägen, inte bara inom idrotten,där saker har vänt tack vare ett fåtal personer som tagit motgångarna som en utmaning och övervunnit allt som slängts emot dom. Som när Tre Kronor vände VM kvartsfinalen mot Finland 2003, efter att ha legat under med 5-1 vänder man matchen till 6-5 efter ett fantastiskt solomål av Peter Forsberg.Hur många satt inte hemma i sofforna beredda att stänga av TV´n? På 10 minuter var allt vänt från katastrof till succé! 5 matcher kvar, ska bli riktigt kul att följa! Idrott och lagarbete på hög nivå!