Har varit på en lite utflykt till staden Cadiz i sydvästra Spanien. Fantastisk liten historisk stad. Läste att stan är från 1000 före K, och att Columbus startade några av sina färder därifrån. In på turistinfo och bad om en karta över den gamla delen av stan så att vi skulle hitta runt. Tjejen på andra sidan disken bara log och frågade vad vi ville se för någon del av staden. Sen gav hon oss en karta och ledde oss ut på torget där det fanns fyra linjer som gick iväg åt olika håll målade på gatan grön,blå,vit och lila. Ungefär som det är på en del av våra större sjukhus, typ SöS. Passar perfekt för vilsna turister som ska vandra runt, även oss tyckte vi. Sagt och gjort så tog vi lila linjen och började gå. Var helt ok till att börja med, men efter ett tag så insåg vi att bara följa en utstakad färdväg blir ganska begränsande till slut. Risken är att man följer det som någon annan bestämt att man ska följa och se, och missar en massa saker som finns på sidan om. Så kartan behölls men linjemarkeringen övergavs och utflykten blev precis så bra som vi ville ha den.
Summan av kardemumman kan väl sägas vara, att om man vill få ut det man själv vill av vardagen/livet så ska man följa sin egna beslut och vägar, och inte lita på eller lyssna på andras rekommendationer. Det är just vad det är…andras rekommendationer hur DOM tycker att det ska vara. Man kan alltid lyssna och eventuellt behålla det som passar en själv, men i det stora hela…Kör ditt eget race med din egen karta, mot det mål som du satt upp!