Öppnade mailboxen och vad hittade jag där? Jo en Gnagare till med företag som beställde ett antal böcker. Härligt! Tack för det Sudersands restaurang på Fårö! Gnagarna finns överallt.
Tore, medskrivaren, skickade över vad som är näst sista kapitlet igår. Härlig läsning som vanligt, här kommer ett litet smakprov igen:
” Jag är en kickmänniska. En bra lön är en bra lön – och det hade jag på finansbolaget – men i slutändan räcker det inte. Det måste vara kul nånstans på vägen också. Det har styrt mina livsval hela tiden. När jag sista säsongen i Boston spelade var fjärde byte – en helt okej situation egentligen – fick det vara nog. Det handlade återigen om stolthet, att kunna se sig själv i spegeln, och jag åkte hem till AIK.

Sen blev det samma sak där till slut: Nej, nu räcker det, jag skiter i det här.
Och det upprepade sig i finansbolaget. Det roliga tog slut och i och med det min drivkraft. Jag kan inte se nåt fel i det. Man lever bara en gång och då ska det väl vara så kul som möjligt?
Det har ingenting att göra med att ligga på rygg och slöa, som jag tror mitt liv bevisar. Jag är beredd att JOBBA för att få ha det kul. Så var det med hockeyn och så har det varit med allt annat. Det som triggar mig att hoppa av och börja om på nytt är när jag jobbar hårt men trots det ingenting nytt händer, inga överraskningar, allt blir vardagslunk – och då kan jag lika gärna skita i det.”

Nu börjar det dra ihop sig med deadline, förläggaren satt den till sista Maj, och jag tror faktiskt att vi hinner. Jag har skrivit min sista del och Tore kommer med sin i mitten av veckan. Och som alltid när ett långt projekt börjar ta slut så infinner sig en tomhet. Egentligen är det inte slut, det inte helt oviktiga arbetet att sälja boken tar vid nu. Så nu gäller det att få upp alla företag med AIK-hjärta på banan, så att dom beställer böcker. Den kommer ut i samband med bokmässan i slutet av september, så det blir ett perfekt inköp som julklapp till personalen. Maila mig på mats@matsthelin.com om ni vet något företag som är intresserade av att stå med i boken!