Det är det enda som behövs ibland, att du tar ett par steg extra för att nå ända fram. Många gånger slutar vi när det är ett par steg kvar, för att det verkar som att vi är framme. Det mesta ser bra ut, några små detaljer som inte är helt 100%. Du kanske är nöjd att kunna springa milen under 1 timme, men egentligen har du kapacitet att springa under 50 minuter, eller att du lämnat rapporten till chefen och är nöjd till 90%, fast du likaväl skulle kunna vara 100% nöjd, med några steg till skulle du kunna vara där.
Kan det vara så att vi måste älska det vi gör för att göra en 100%:ig insats? Eller är det här något som vi kan påverka om vi verkligen vill? Det kanske är så att vi alla har en förmåga att plocka fram dom gånger vi känner att vi behöver, även fast vi inte älskar att göra det vi just då håller på med så kan vi göra det bättre, bara det att vi inte har kommit underfund med det ännu.
En förmåga som kan vara träningsbar, men som kräver att det finns en lust och nyfikenhet att prova sig fram. Hamnar själv där nästan varje dag. Det dyker upp saker som det finns minimal lust att göra, och som tack vare det blir endast hyfsat bra utförda. I folks ögon säkert jättebra, men jag kan känna ändå att det finns en växel till. Då är det ganska intressant att ta sig i kragen och verkligen ta sig igenom motståndet och utföra uppgiften till 100%, och se resultatet. Och framför allt ta sig en funderare på vad det var som gjorde att motståndet fanns där till att börja med. Varje gång det görs så blir det lättare till nästa gång det händer, framför allt så vaknar en medvetenhet som gör att det blir lättare att övervinna sitt motstånd till olika saker.
Nu ska jag ta mig igenom mitt motstånd mot att löpträna! Finns det något tråkigare? Nix! Men jag ska göra det ändå, för att känslan som infinner sig när jag är klar med sista steget är oslagbar!
Utmana dig själv! På alla plan, för att du själv vill!