Som att komma till en annan värld, det mesta härnere är på ett helt annat plan än hemma i trygga Svedala. 3 år sedan det var krig här och förra presidenten blev avsatt. Livet har ett fantastiskt sätt att gå vidare och bygga upp det som reseras. Visst finns det fattigdom här som är svår att ta in, men det gror överallt och folk hittar på alla möjliga sätt att få ihop till det som behövs för att överleva. Första anblicken längst gatorna är fullt kaos, men efter ett par dagar så ser man ett visst mönster, försäljningsstånden är ett billigare alternativ till att hyra en lokal och det finns allt mellan himmel och jord, det gäller bara att leta en stund så hittar man oftast det som behövs. Att köra bil är som att köra radiobil på Gröna Lund, alla kör efter eget huvud och regler är till för att brytas, en tvåfilig väg blir helt plötsligt en trefilig för att någon får för sig att komma fram fortare, fast på sitt eget sätt. Men på nåt sätt så funkar det ändå, köerna är inte värre än på Essingeleden.

Sen är det en ny upplevelse att leva som invandrare med språkproblem och annan hudfärg, franska är det som pratas och skolans franska är som bortblåst, men på nåt sätt så gör man sig förstådd till slut. Måste säga att nån rasism har inte hittats ännu. Hittade t.om. ett apotek och lyckades med lite hjälp köpa medicin mot havererad mage så nu kan det gasas framåt igen. Förutsättningarna är otroligt bra att det kommer att bli bra.