Real Madrid köper spelare av AIK fotboll och betalar miljoner som förmodligen räddar ekonomin i år igen, lägg sen till Robin Quaisons försäljning så skrattar kassören hela vägen till banken! En eloge till värvningsansvarig som återigen lyckas hitta spelare som går att sälja vidare! Men nåt systemfel måste det vara när det blir röda siffror trots att man har störst och bäst publik i Sverige, och räddningen blir försäljningar av spelare som egentligen ska hjälpa till att vinna SM-guld! Kan tolkas som att det stora målet för en säsong är att klara budgeten och att det sportsliga är sekundärt!
Hockeyns vardag ser lite annorlunda ut, Förbundets oförmåga att få till ett riktigt bra avtal i samband med försäljning till penningstinna ligor och att publiken inte strömmar till i den utsträckning som överoptimistiska styrelser tror, gör att klubbar som omsätter över 100 miljoner/år visar minusresultat! Det ska inte behöva vara så att människor med hjärta för föreningen ska behöva starta insamlingar för att minimera skadorna, typ SSK´s insamling. Själv tycker jag att nån förändring måste in, dom lagen med störst plånbok ska inte vara dom som i slutändan alltid slåss om SM guldet. Utjämningsfaktorer typ lönetak och begränsningar i antalet importer och en större förståelse av styrelser att nu för tiden är det en underhållningsprodukt som säljs.
Som ni all redan vet så gnuggar jag vidare med min försäljning av boken, som är mitt stöd till AIK-hockey. Det ger inga miljoner men det ger ett bra tillskott i kassan. Nu är det snart första Augusti och endast 7 veckor kvar till boksläpp. Håll den 20 september i minnet, först match på Hovet mot Timrå, sen boksläpp på O´Learys.

O`Learys 1