Ett tag var han det, Gunnar Leidborg! Slutet av 70-talet och en bit in i 80-talet var han sista utpost i dåtidens bästa lag i Sverige. 2 SM guld och 2 SM silver och 16 A-landskamper han hann med innan han styrde kosan söderut, nertill mellan Europa för att bli tränare.

När vi vann 82 och 84 så var Gunnar en stor del av anledningarna till att guldet hamnade i Solna! Inte bara för sitt spel mellan stolparna utan nästan lika mycket för att han hade en grym förmåga att skapa en lättsam men ändå koncentrerad stämning i omklädningsrummet. 5 minuter innan nedsläpp i finalerna -82 satt alla och skrattade åt Leidans historier för att sedan gå ut och vinna mot Björklöven. Det där är en svår balansgång, att vara riktigt avslappnad men ändå vara redo för en total fysisk urladdning som finalspel brukar vara. Vet att Hober hade svårt för att det skämtades så nära inpå match, men så länge resultatet var åt rätt håll så var han tillräckligt smart för att låta det fortgå.

Gunnar Leidborg

Som ni kanske redan har listat ut så är nu Gunnar med på min lista av dom äkta Gnagarikonerna som beställt min bok redan. Vilket gör mig grymt stolt. Tack för det Leidan! 🙂

Här kan boken beställa:  Mats Thelin