Känns som ett slitet utryck, men med handen på hjärtat, hur många gör det. Är fortfarande kvar nere i Afrika, granne med ebolaländer som Liberia och emellanåt spelar vi Yatzee. Spel som alltid blir ett krig, blir lätt så när det är två vinnarskallar som kastar tärningarna. Efter åtskilliga partier så framkommer ett faktum att, håller man sig till sin första plan efter det första tärningskastet så belönas man oftast med ett bra resultat.Och tvärtom givetvis, om man börjar ändra sig efter varje kast så blir det oftast ett sämre resultat. Nu kan man ju undra vad man kan dra för växlar på det här? Satt mig själv och funderade igenom saker och beslut som jag gjort genom åren, och faktum är att när det blivit ett bra resultat så har jag gjort som vi gör i Yatzee, ”I stick to the plan”. Oavsett vad som dyker upp på vägen, för det gör det alltid, så är chansen större att utfallet blir bra om man inte börjar att vela och avvika från den ursprungliga kursen.En sak som är säker är att jag aldrig hade hamnat i Boston Bruins om jag hade lyssnat på allt och alla som dök upp på vägen och skulle ge goda råd om hur jag skulle lyckas. Planen hade jag redan klar, sen givetvis plockade jag upp saker på vägen, men endast sådant som stärkte och bekräftade att det jag gjorde var rätt, för mig kanske ska tilläggas.
Så summan av kardemumman är att det viktigaste är att lägga ut kursen mot dit man vill, och sedan hålla rodret rakt, oavsett vad som händer, och som jag tidigare sa, händer saker gör det hela tiden, hemligheten är att plocka sockerbitarna och strunta i resten.Inte helt lätt alla gånger att strunta i goda råd i all välmening, men den enda frågan du behöver ställa dig i det läget är ”hjälper det här mig framåt?” Gör det inte det så släpp det. även om personen ifråga tar illa upp. Saken är den att du aldrig kan ta ansvar för hur personer reagerar på det du gör, det är deras sak och ingen annans.

14 dagar kvar till boksläpp känns bra. Den 20 september smäller det, först på Hovet sen på O´learys gamla stan!