Vi har en sak gemensamt nämligen att vi har eller som i Leffes fall är inblandad i damhockeyn. Själv var jag inhoppare i AIK´s damlag för tre år sedan när deras assisterande tränare slutade.Leffe är som ni alla vet förbundskapten för damerna med siktet inställt på VM i Malmö i vår.Många har alltid åsikter på Leffe, men som jag ser det så är han en fullträff för damhockeyn i Sverige. Aldrig har väl det skrivit så mycket om just det som sedan Leffe tog över. Han har en förmåga att synas med sina åsikter närhelst tillfälle ges. Kanske är det just det som många hakar upp sig på. Själv kan jag se det som en förmåga värd att beundra. Sen ska sägas att det han säger oftast är välgrundat.
Anledningen till att jag tar upp det här är att en sådan förmåga, att säga det man tycker i alla lägen och stå för det är inte så vanligt, men jag tror att dom flesta skulle vilja kunna just det. Kan vara därför som det sticker i ögonen på folk när någon är så. Nu är inte han ensam om det, men ett bra exempel. Vad är det som gör att det är så svårt att säga vad man tycker i alla lägen? Och framför allt varför ska dom hängas ut dom som gör det, när vi egentligen ska ta till oss det sättet och försöka göra likadant. Det som behövs är att våga börja, och att inte ta åt sig av kritiken som med all sannolikhet kommer, utan se det som något bra att du fick folk engagerade i ett ämne.Om någon skulle ta åt sig av det du säger så är det deras sak, dom väljer själva hur dom ska reagera. Det är aldrig din sak att ta ansvar för hur dom reagerar.Sen finns det självklart tillfällen när det är bättre att hålla igen, men dom är få tror jag. Så stå upp för dig Leffe och fortsätt att leverera.

Boken han håller i handen kan ni beställa här! Mats Thelin