Under dom åren som jag spelade borta i NHL så var vi i ett antal storstäder, en del större än andra, en del varmare än andra. Men det som var genomgående var att vi inte såg så mycket mer än flygplats, hotel och arenan. Ibland kunde vi få en extra dag på plats, oftast i samband med långa roadtrips västerut. New York var ett typexempel på en in-och-spela-och-ut stad. När den staden kom på tal senare i livet efter att jag flyttat hem så hade jag inte mycket att säga om den. Den var en stad som alla andra, såg aldrig storheten i den. Nu mycket senare så har jag varit där ett antal gånger och verkligen haft tid att upptäcka den, och den är verkligen speciell på alla sätt och vis. Fylld av hemligheter färdiga att upptäckas.
Det här tror jag är ganska vanligt i vår bedömning utav bl.a. städer, för att inte tala om människor. Hur ofta har jag inte placerat en person i ett fack utan att verkligen ge honom/henne en chans att visa vem dom egentligen är. Ungefär som det blev med staden New York, man ser lite yta och sedan så är bilden klar.
Det hamnar i ett fack tills det bevisas vara något annat. Kan vara så att vi stressar så mycket så att vi inte har tid att ta in alla intryck, utan vi gör det lätt för oss och gör en snabbedömning. Är helt övertygad om att det missas massor av tillfällen till att berika våra liv p.g.a detta.
Var på Damhockey idag och tittade på AIK-Sundsvall i Riksserien, och det är ett bra exempel på ovan nämnda fenomen. Man måste ge det en chans innan man fäller en åsikt om det. Kan tycka själv att det är kul att se tjejerna lira. Det är långtifrån en herrmatch, men varför jämföra? Ungefär som när vissa damspelare i fotboll ska jämföras med Zlatan.
Veckan som kommer ska jag träffa en hel del personer och jag ska påminna mig själv varje gång att bara betrakta, lyssna och ta in och verkligen försöka få ett annat perspektiv än vad jag annars skulle fått.

Avslutar med några ord att tänka på! ” Genom att ta reda på hur andra tänker, kan du lättare få reda på hur du själv verkligen tänker”

New York kikare