Det går mot ljusare tider. Det märks framför allt på em. men också på den gamla hederliga solfilmen på SvT. Den på TV4 går fetbort. Är förmodligen en generationsfråga tror jag.
Likväl som att olyckor kommer i intervaller om tre, så tror jag att det motsatta fungerar likadant. Nu har vi konstaterat att ljuset är på väg (1), i går ringde Johan Segui, Vd i AIK,och berättade att mitt gamla nummer,2:an, ska pensioneras och hängas upp i taket bland ikoner som Honken, Bert-Ola och P.Gradin (2). Vilket innebär att det numret aldrig kommer att användas igen inom AIK hockey. Får hoppas att det blir så, det är fler än jag, hoppas jag, som kommer ihåg att det värvades in en spelare under 90-talet som, ställde som krav att få spela i tröja nummer 1, Honkens nummer som hängde i taket. Och av någon outgrundlig anledning så gick sittande styrelse med på att han skulle få göra det. Vore kul idag att få höra tankarna bakom det agerandet. Vad jag vet så blev Honken, en ikon inte bara i AIK utan i hela Sverige, grymt besviken.Nu tror jag förvisso att denna blunder aldrig kommer att upprepas av sittande styrelse, eller av kommande.Ska det finnas traditioner och kultur i en förening så ska reglerna gälla alla och i alla tider.
Det var två (2) bra saker, nu väntar jag med spänning på nr(3).

Thelin och Honken

Thelin och Honken

Pratade med Ankan idag, han ringde och grattade mig, och han frågade hur det kändes. Jag svarade att en sådan här utmärkelse är det största man kan få i en förening, ingenting kan vara större. Att gå på Hovet i fortsättningen och se sitt nummer hänga i taket fyller en med otrolig värme, och alla dessa timmar som jag la på träning, alla skador med efterföljande rehab, alla val,( en del kallar dom försakelser av någon anledning) som gjordes på vägen uppåt är helt klart värda att ha blivit gjorda!
Hur och vad jag gjorde på vägen vet ni, alla som läst min bok, redan, men ni som inte läst den så kan jag uppmuntra er med att det finns några kvar. Dom börjar bli få så passa på.