Det visade sig att det jag skrev igår engagerade människor. Fick massor av mail i boxen efter att jag kom hem från matchen mot Oskarshamn igår. Torsk igen herrlaget, tur att jag går på Ritorp emellanåt och kollar Damlaget, idel vinster när jag varit där. Det förvånar mig när jag sitter på läktaren och lyssnar på det som sägs på läktaren är att bilden av en hockeymatch här i Sverige tydligen är en match utan närkontakt. Förr, nu låter jag gammal, så var det en naturlig del av spelet. När jag är i USA och tittar så jublar alla på läktaren när det delas ut schysta tacklingar oavsett om det är en motståndare eller en i laget man håller på som delar ut dom. Domarkåren har verkligen lyckats i sin strävan efter att ta bort all fysisk kontakt från spelet och det verkar som att läktarfolket har accepterat att det ska vara så. Varje gång under matchen igår när någon fick en tackling, eller bara åkte nära någon och ramlade, så skriks det på läktaren att det ska vara utvisning. Nu gäller det här inte bara matchen igår, det är likadant varje match. Och domarna spär på med att leta utvisningar i alla närkamper. Inte helt lätt att spela då när man ska vara orolig för att domaren ska hitta en utvisning i allt man gör. Efter vad jag sett hittills så är det mer närkontakt i Riksserien än det är i Allsvenskan. Var är bröderna Hanson?
För att återgå till mina mail så var ett av dom från Gall8a. Han började med att gratulera mig till att tröjan ska upp i taket, tyckte det var välförtjänt. Tack för det! 🙂
När det gällde det jag skrev om min bok och ersättningen till AIK för sålda exemplar så skulle han återkomma med det! Kommer att bli intressant att se vad som egentligen hänt där. Faan ta dom om det visar sig att det dragits bort pengar från det jag jobbat in till hockeyn!

Om du inte köpt den ännu så finns den här! Mats Thelin

En sanning