Trodde ett tag att det skulle bli en vinter utan snö och kyla, men det blir väl en härlig köldknäpp nu precis när ljuset börjar komma tillbaka och våren inte känns alltför avlägsen. Hockey hör ju vintern till och igår hamnade jag på Ritorp i Solna, det var seriefinal mellan AIK och Linköping i Riksserien. Blev en hyfsat bra match, säga vad man vill men dom sliter hårt tjejerna.Utan att få betalt för det, nästan tvärtom. Dom har kvar kärleken till sporten, det som borde vara grundläggande, och det syns från läktaren. All heder till Damlaget.Tror att det är lättare för en oavlönad idrottare jämfört med en som tjänar massor av pengar, att förklara varför man håller på dag in och dag ut med sin sport.Brukar ställa den frågan till idrottare som jag coachar,” VARFÖR HÅLLER DU PÅ MED DIN IDROTT?” Inte helt lätt att svara på visar det sig oftast, ett standardsvar från hockeyspelande ungdomar är att -Det är kul eller att dom ska spela i NHL och bli rika. Den svåra följdfrågan blir såklart, Vad är det som är kul? Det kan du fråga dig själv, varför du håller på med dina saker. Svaret är självklart individuellt, men genomgående kan jag säga att det tar oftast lång tid innan svaret kommer. Ibland dagar och veckor. -Jag har alltid gjort det! är ett ganska vanligt svar. Men om man nu ska lägga ner en massa tid och engagemang på sin idrott så är det otroligt mycket lättare att motivera sig att utvecklas om man vet varför det är så kul och varför man håller på.Jag tror, men det är min egna personliga uppfattning, att tjejerna i ett Elit-Damlag skulle ha lättare att svara än vad killarna i ett Elit-A-lag skulle ha.

Matchen förlorades med 2-1, men jag fick sälja en bok till en besökare i cafeterian under första pausen så som helhet blev det ganska bra. Det finns inte så många kvar nu enligt förlaget och det är otroligt kul.

Om du inte köpt en redan så kan du beställa en här:
Mats Thelin

Avslutar med en härlig bild!
Einstein