Det är en gammal klyscha men den stämmer så väl, du har bara en chans att påverka det som sker just nu! Ideligen uppstår situationer som kräver ett val och sedermera en handling. Det är så kroppen fungerar…..först en tanke sedan en handling. Och det gäller överallt och på alla plan. Speciellt tydligt blir det inom toppidrott, där situationen bedöms i samma sekund som den sker. Du har bara en chans att göra något för att förändra skeendet. I det läget gäller det att ha bra kunskap och framför allt en vilja att åstadkomma ett resultat som ligger i linje med ens målsättning. Det här blir extra tydligt i situationer som av många skulle kunna kallas kris, t.ex. att laget inte presterat så bra som förväntningarna varit. Både från laget själv och utomstående.
I alla liknande situationer gäller bara en sak! Nämligen att ställa sig frågorna, Vad vill jag och Hur mycket?
Vill man så kan man, och det bästa man kan göra är att i just den stunden ge allt man just då har. Hur mycket det är varierar från dag till dag såklart, men grunden måste alltid vara att ge allt!
Det här är en talang, men en förmåga som är träningsbar och olika från person till person.
Inom professionell idrott kallas det yrkesstolthet, dom som till slut är kvar i toppen är inte dom med störst skills, utan dom som dag efter dag ligger på sitt max, inte för att dom måste utan för att dom VILL.

Har sett skid-VM ett par dagar nu och säga vad man vill om skidåkare men dom VILL. Ta en sån som JOHAN OHLSSON, vilken hjälte. Trots störd uppladdning och strulig säsong så blåser han banan av konkurrenterna. Att Kalla skulle ta medaljer var klart redan innan, men Johan OHLSSON? Vem trodde det utom han själv? Hans fruga kanske, men inte så många fler. Men där ser man vad vilja och djävlar anamma kan ta en.

Nu åker jag till Hovet och tittar på Gnagets iskrigare spela sista seriematchen för säsongen. Och jag hoppas att jag ska få se nåt liknande ikväll, inte som det varit hittills där bristande resultat läggs på andra, eller andra saker. ANSVARET LIGGER ALLTID HOS EN SJÄLV! JAG VILL ATT MIN TRÖJA SKA VARA SVETTIGAST AV ALLA EFTER MATCHEN!

Så ställ frågan till er själva! VAD VILL JAG; OCH HUR MYCKET?

Muhammad Ali