Ja det gäller oss alla egentligen. Om du inte vet vart du är på väg så är det omöjligt att veta om du kommit fram. Allt vi tar oss för blir enklare om det finns en riktning att följa, så att du inte far fram som en båt i ett stormigt hav.
Efter att ha läst igenom Gell8as alla dokument som han lagt ut på sin sida på nätet så kan man börja undra om det här med att ta ut en riktning och hålla sig till den inte gäller inom idrotten. Som jag skrev förut, om bara hälften är riktigt så är det skrämmande hur vilsen AIK-skutan varit senaste åren. Vad är det som gör att företagsledare, ekonomer och andra med erfarenhet från styrelsejobb så fatalt tappar greppet om hur saker ska skötas. Brukar skämta till om hur budget läggs i föreningar, speciellt på elitnivå, där balans nås om det blir slutspel och laget spelar ändå till final. Kan nog verka som att det inte är ett skämt som funkar längre, då det verkar vara den krassa verkligheten.
Nu tror inte jag att AIK är ensamma om det här fenomenet, vänta bara tills boksluten ska göras efter den här säsongen så får vi se facit. Rekonstruktioner och minusresultat borde ge en fingervisning om att det i Sverige inte finns det underlaget som elitklubbarna så gärna önskar. Borde vara den frågan som Hockeyförbundet har högst upp på agendan nu och framöver. Läster i tidningarna om ett flertal klubbar som mitt i en rekonstruktion tar in nya spelare som givetsvis inte spelar gratis. Hur är det möjligt? Hoppas någon som läser det här kan förklara det för mig så jag förstår.

Nog om det här. Vintern kom farande igen och la sig som ett lock över Stockholm, precis när det börjar bli ljusare och längtan efter vår och värme blir starkare. Det är den årliga käftsmällen som brukar komma i februari som jag har svårt att komma ihåg. Men det är bara att ta ut riktningen mot vad som ska göras framöver och kämpa framåt i snödrivorna.
Fick tag i biljetter till matchen mot Rögle imorgon. Inte många matcher kvar nu innan det avgörs vilka lag som får hoppa in i ett negativt kval. Avundas inte dom som uppifrån hamnar där, har gjort den resan själv en gång och det var ingen höjdare. Då om någonsin gäller det att vara mentalt förberedd på vad som komma skall. Och framför allt ha inställningen att klara kvalet, täcka skott och ge 100% i varje byte! Och inte slå sig till ro och segla igenom kvalet med vetskap om att man redan bytt klubb.

Nu ska jag tjata om att köpa min bok! Stöd en klubb i ekonomisk kris!

Klicka här: Mats Thelin