Fick en lagbild från 1925 skickad till mig häromdagen. Kul eftersom min gamla morfar spelade i laget (Hammarby). Så man kan konstatera att idrotten sitter i generna, sen kan dom förvisso hoppa över en generation. Och att en Hammarbyare och Djurgårdare kan få en avkomma som blir AIK:are. Det kallas evolution. Allt naturen gör blir till det bättre.
Vi får väl en förkänning av vilka som kommer att regera i Stockholm under året! Räknar inte in Djurgården, svårt att se att dom kommer att vara så pass konkurrenskraftiga i år. Så slaget står mellan AIK och Bajen.

Norra stå

Det som slår mig varje gång jag är och tittar på fotboll på Friends (Råsunda innan slakten av arenan) är att det match efter match är så pass mycket folk på läktaren. Hockeyn slåss som ni vet med vikande siffror år efter år. Inte ens när laget gick upp i Elitserien efter 8 år i lägre serier så var det fullt ös på läkaren. I år har det varit sämre än någonsin.Förståeligt självklart om man bara tittar sportsligt på det som erbjuds, men det måste väl ändå vara hjärtat som styr stegen? Tycker själv att det som många gånger erbjuds på en fotbollsmatch inte har speciellt högt underhållningsvärde, men sitter där åndå för att min klubb spelar. Champions League är en annan sak, där är det toppklass på allt. Finns elva spelare i varje lag som kan slå en direktpass på 30 meter som sitter på skon på mottagaren, trots att han rör sig framåt. I och för sig är det samma sak i hockeyn, 75% av passen sitter inte på tejpen, med resultatet att tempot blir därefter.

Nu och ett par veckor framåt blir en intressant tid, mycket av framtiden avgörs nu. Lite skrämd blir jag av uttalanden inför kvalserien!!? Verkat som att det tas för givet att hamna bland dom 4 som spelar i Allsvenskan nästa säsong. En sak ska man veta, det är ingen dans på rosor att spela Troja borta, Pantern borta. Hörde på omvägar att laget fått ledigt ett par dagar…liknar fjolåret då det var ledigt innan slutspurten. I min värld är det nu om någonsin som det ska nötas PP, BP och och spelet i övrigt. Eller är man så säker på att hålla sig kvar?

Ni närmast ser vi fram emot Bajen slakten på Lördag 7/3.:-)

AIK fotboll