Brukar läsa Lundell när han bloggar, blandar runt en del, lite allvar, lite kängor, lite vardagsbetraktelser. Men säga vad man vill om honom, ointressant blir han aldrig! Började läsa senaste boken igår. Visenterna! Antar att den är lika bra som alla andra, om man nu gillar den stilen, vilket jag såklart gör!

här har ni ett utdrag ur Lundells blogg:
” Högertänkare och högerblaskor här hemma talar om ett utrikespolitiskt nederlag. Hur sa? Har vi HELT förlorat staken i det här landet nu? Annat var det på Palmes tid, då kallades saker och länder för vad dom är. Då var vi en röst i världen. Den rösten kan Margot W väcka till liv igen kanske. Och vad ska man säja om dom 31 näringslivshöjdarna som tog till orda och varnade regeringen för att bryta avtalet med S Arabien? Vilka slöfockar! Blir man så erbarmligt enkelspårig av att ha makt och rikedom? Finns det inte värden som kallas moral och humanism, progressivitet, etik? Ska vi huka häruppe i norr och schabbla med våra värderingar? Idag tog alla dom 22 medlemmarna i Arabförbundet till orda och fördömde Margot, som alltså inte fick tala trots inbjudan, och meddelade med eftertryck att sharialagarna är dom bästa lagarna i världen.

Helvete. Måste jag BRY mej om Mellanöstern. Verkligen?”

Gårdagen innebär även ett besök på Hovet för att se AIK kämpa sig kvar i Allsvenskan till nästa år. Vinst i en krampaktig match där båda lagen åter visade sina brister, framför allt passningarna. Förstår inte hur det på den nivån kan vara så att 50% av alla passningar missar bladet hos mottagaren! Sen saknar jag fortfarande ett snabbt första pass i egen zon, men det är nog en utopi att få se. Inte för att grabbarna inte vill, men jag tror felet är att dom aldrig fått lära sig vikten av det och varför den ska slås. Viktigaste för ungdomstränare verkar ha varit att åka snabbt och kunna dribbla runt en pylon. Kämpainställningen var bättre igår, även om det krävs större engagemang från fler. All heder till Engblom som såg ut som att han var klädd till fest! Bra! Det är väl vad det ska vara på Hovet?
Nästa hemmamatch är mot Västervik! Varning..Varning! Nu ska man föra en match, vilket man inte gjort på hela säsongen. Inte helt lätt att ställa om!

Såg en bra tackling igår! Frölundas Gustavsson stod still och fick in en bra kyss på Abbott, som vanligt börjar drevet direkt hur fult det var! Det jag såg var att Gustavsson möter honom rakt framifrån böjda knän, stående nästintill still, händerna efter kroppen. Ändå straffas Gustavsson med matchstraff och förmodad avstängning.
Såg en på Hovet också, drabbade en AIK:are. Men varför åker man 1 meter från sargen när man ser att motståndaren är på väg in i en närkontakt? Varför tar man inte emot tacklingen innan man tar pucken? Matchstraff där också! Enligt mig var det inte ens en utvisning! Satt i kurvan och såg allt! Ligga kvar och sedan spela hela matchen har jag också svårt för!

Fredag den 13:e idag! Det firas i kväll med en Laphroaig! Cheers!

Jack