Skojade med vänner ett tag innan midsommar och sa att det kan bli snålblåst regn och runt tio grader! Det var väl ungefär det som blev, i alla fall i Stockholmstrakten. Hann dock med en runda golf i Vallentuna på fm, uppehåll hela vägen, får tacka vädergudarna för det.
Idag är det dan efter… kan säga så här: Skönt att det inte blev så många glas i går. Vaknade utan pannknack och tog bilen in till stan.
Gick som vanligt förbi Tegnerlunden och beskådade Carl Eldh´s staty Titanen, Prometheus han som bar elden till människorna och fick evig plåga som straff. Föreställande Strindberg, men knappast kroppsligen, Strindberg var liten mjuk och kvinnlig om jag ska citera Lars Linder på DN kultur. Men August hade säkert varit nöjd om han hunnit sett resultatet innan han vandrade vidare.

Thelin och Titanen

Nästa anhalt i dag får bli Akademibokhandeln och se om dom har Aayan Hirsi Ali´s nya bok ” Reformera Islam”. Måste ta reda på vad som sker inom detta, och hur det sett utifrån är möjligt att det i flathetens land är möjligt att det, trots åratal av förebyggande arbete sprider sig ett nytt förtryck utan att våra folkvalda vågar sätta ner foten av rädsla att få kritik. Är inte det en vardag för en politiker? Ska man inte stå upp för sina ideal och välkomna kritiken så den kan bemötas, i stället för att starta ännu en utredning som glöms bort?

Ikväll är det fotboll och då hoppas jag att damlaget i fotboll har tittat på U-21 lagets match mot Italien så att dom får lite fart under fötterna och att viljan att vinna blir större än rädslan att förlora. ” HARD WORK BEATS TALENT ”