Tack för alla åsikter till förra inlägget. Det kom en hel del svar både här och på andra sociala medier. Flera berörde det faktum att det är många matcher i serien och att för många matcher som blir ointressanta. Antalet är en förbundsfråga som jag antar från början endast var en penningfråga, fler matcher skulle ge mer pengar till klubbarna, men frågan är om inte det istället blev inflation i matchandet.

Att matcher blir ointressanta kanske blir annorlunda i år då det endast slåss om två platser till kval uppåt. Ska man vara med så gäller det att prestera varje match, annars är det kört. Tyvärr kan det bli så att två lag drar i från resten och hur kul blir det då att gå på matcherna?

Att det kom åsikter om det som var mindre bra var väl väntat, men att det inte kom så många åsikter om vad som saknas rent konkret för att det ska bli roligare att ta sig till Hovet var synd. Det var egentligen tanken med frågan. T.ex. ska det vara mer möjligheter att träffa fd. spelare i pauserna, styrda aktiviteter i barerna under paus m.m.? Möjligheterna är många om sinnet är öppet.

Förväntningar ställs alltid på att AIK ska ligga i topp i alla sporter. Vilket är helt rätt, men i bland kan det slå tillbaka om man från klubben i ivern att visa handlingskraft går ut med orealistiska förväntningar till supportrarna. Som när man med Perra vid rodret gick ut i media härom året och skulle vinna SM guld, när man med nöd och näppe höll sig kvar i serien, för att sedermera kämpa sig in i slutspel. Nu krigade man i och för sig fram till semifinal, men nånstans måste man titta på helheten innan förväntningarna skruvas upp. Samma sak i fjol då det sas att topp två ska man vara, och att man skulle ta klivet upp igen. Hade man då jämfört sig själva mot alla andra lag som laddat på med spelare för att gå upp? Nu är det som tur är inte den enda anledningen till framgång, vi har SSK som tydligt visade att det krävs nåt mer.

Det enda detta skapar är besvikelse bland supportrar när det inte blir så, som jag gissar kan vara en anledning till att man inte går på alla matcher till slut. Självklart ska man internt alltid ha en ambition att vinna alla matcher och nå högt uppsatta mål, skam vore det väl annars, men det är nåt helt annat och ska inte ventileras i media.

Förhoppningsvis har någon lärt sig läxan och att förväntningarna på den här säsongen är lite mer modest och verklighetsförankrad. Själv ser jag det som ännu en nystart för att i framtiden kliva upp i finrummet igen. Hamnar klubben topp 6 så är det en bra platå att fortsätta vidare på.

Ska själv upp och titta på träningen ikväll 18.00 på Hovet. Tar med mig lite böcker för dom som är intresserade av att stödja lagkassan så här i början av säsongen.

Esposito