Jag har varit och jobbat i länder söder om Sahara ett par gånger senaste året och sett den utbredda fattigdomen som finns överallt där. Och det värsta är att det varje dag dör tusentals barn av svält och diverse sjukdomar som t.ex. malaria och kolera.
En tragisk drukningsolycka engagerar hela Europa, samtidigt som det dör tusentals på andra platser och ytterst få reagerar! Dom jag pratat med senaste tiden tycker att det förskräckligt det som sker, vilket det givetvis är, men samtidigt har dom flesta ingen aning om vad som sker i andra delar av världen, t.ex söder om Sahara Afrika. TV 4 kör en raid och samlar in pengar till människor på flykt i Europas närhet, nobelt det självklart, men jag ska skicka mina till Afrika.

Svälten i Afrika är inte över bara för att medierna slutar att rapportera!

Ta er lite tid och se på bifogat Youtubeklipp så förstår ni vad jag menar! Det har ett par år på nacken men inte mycket har förändrats!