Ett par matcher in i säsongen och Melin har lyckats lotsa laget till toppen av serien, som vanligt är jag nära att säga. Det brukar hända saker när Mäster tar hand om ett ungt hungrigt gäng individer. Tror att han trivs och kommer bättre till rätta i en sådan miljö än i ett färdigt bygge fyllt med färdigformade spelare. Det tog honom inte så lång tid senaste sejouren i AIK och det tog inte så lång tid en här gången heller.
Har sett alla matchat hitills på Hovet och det blir bättre och bättre för varje match, juniormisstagen blir färre och färre, vilket i sin tur innebär att antalet poäng blir fler och fler! Även om man gör en halvdan match så får man med sig poäng, och en sådan egenskap är ovärderlig i längden.
Hur han gör, och hur han arbetar i omklädningsrummet vore kul att vara med på plats att se och höra.

Men för att återknyta till rubriken så återstår en sak för att det ska kännas 100% på Hovet och det är det gapar stora luckor på läktaren under matcherna. Nånstans kan jag förstå det, det har inte bjudits på klang och jubel föreställningar senaste åren direkt. Senast var väl när vi var i semifinal under Melins senaste vistelse. Efter det så har det sakta gått utför. Anledningarna till det är ett par stycken, men det känns som att det är dåtid och inte ska hindra att det börjar fyllas på nu igen så att vi återigen kan få uppleva den stämningen som är så unik för just AIK. Black Army sjunger och resten av dom som sitter på långsidorna hakar på i sången. Gunde Svan hade ett bra uttryck för den känslan ” Ståpäls”! 🙂
Min önskan och förhoppning är att det här åter börjar bli en ständigt återkommande happening under matcherna.
Som spelare finns det inget bättre ställe i Sverige att vara på än just när stämningen är på topp under en AIK match.

Förr var det match Torsdag och Söndag, hemma och borta. Det var lätt att planera in i kalendern, och en match per vecka var inga problem att komma iväg på. Nu är det lite fler matcher, som förra veckan var det match måndag och onsdag. Kan självklart vara så att varje match inte kan besökas, men tror i min enfald att det helt klart vore ett inte alltför högt ställt mål att snittet på Hovet kan lyftas till 4500 besökare.
Hur det än är så är AIK Sveriges största klubb, och jag tycker inte att det ska vara så att Djurgården har en publik med större engagemang på hockeymatcherna än oss. Nu säger en del att dom spelar ju i Elitserien, men dom hade samma siffror i Allsvenskan när dom var nere senast.
Jag är helt övertygad om att alla AIK fans därute vill ha ett AIK i högsta serien, det vill till och med ledningen i Djurgården, och nu om någonsin är det dags att vi samlar oss kring klubbmärket och börjar att åter styra våra steg mot gamla Hovet, kanske inte alla matcher men definitivt fler än förra året.
Och att sången åter ekar ut på Nynäsvägen som i fornstora dagar. Dagar som dessa kan vi skapa själva även nu och som kommande generationer kommer att prata om!