Oavsett var den dyker upp i för sammanhang så är det så! Inget slår den känslan, det vet alla som någon gång satt sig i en tävlingssituation, vilket jag antar att dom flesta gjort någon gång i sitt liv. Nu för tiden är det i många sammanhang grymt mycket pengar inblandade men jag tror, och hoppas, att även där så är det känslan att få uppleva segern som är drivkraften. Stora spelare som t.ex. Wayne Gretzky hade inte pengar som drift, utan vinster och poäng som drivkraft. Icke kommersiella idrotter som t.ex. orientering syns det ännu klarare. Där får dom aktiva inte mycket betalt, mer än den egna tillfredsställelsen att gjort en bra tävling.

Så man kan ju tycka att en seger i Rockklassiker Challenge som hade premiär i matchen mot Västerås inte var nåt speciellt, men som tävlingsmänniska kan man inte mer än vara nöjd med att vinna även den deltävlingen. Kan tilläggas att det var andra vinsten mot samma motståndare på kort tid, första gången var på Fågelbro Golfklubb. 🙂

Glada miner på Hovet

Kul att se Per-Erik Eklund igen, en grymt stor spelare på sin tid. Alla kommer väl ihåg hur han dominerade finalen 1984 när vi utklassade Djurgården i finalen med 3-0 i matcher. En av många Stockholmskillar som kom att spela för lagen i Storstaden. Nu för tiden är det inte lika vanligt, många drar vid unga år ut till andra städer på hockeygym bl.a. och bristande tålamod hos klubbarna. Kan ta Ove Molin som ett gott exempel på det, inte bra nog hos oss men senare firad stjärna i Brynäs.

Matchen lirare hos Västerås blev Mylläri, en kille som i unga dagar var stor talang men inte förstod riktigt vad som krävdes för att ta steg vidare uppåt. Efter några år i Ettan så insåg han vad som behövdes, och givetvis möjlighet, för att ta steget. Pratade med honom efter matchen och han sa precis det, insåg vad som behövdes plus att han fick chansen att visa vad han kunde.

Prisutdelning med Per-Erik Eklund

Som avslutning på detta inlägg och som en sak att ta med er ut i långhelgen en bild att ha på näthinnan i med och motgång!

Stolt Gnagare

T-shirten finns att köpa i Killerstore här på hemsidan! HÄR

Ps. Vägra Halloween!