Segerns sötma spred sig på Hovet senast mot Oskarshamn. Först fick jag hoppa upp på vinnarspåret igen, och sen av bara farten så tvålade A-laget till sin motståndare med 3-0. Jag fick en del gliringar efter förlusten senast, av bl.a. ”Sheriffen”, han som står för rösten på Hovet under matcherna, förutom det som kommer från speakerbåset! Ni som inte känner till honom så orerar han varje dag på radiostationen Bandit! Extra kul var det att jag blev utmanad av en tjej, mer sånt, behöver inte vara så stereotypt att det alltid är killar som vill vara med och tävla i puckskjutandet. Bra där Matilda! 🙂 för övrigt en trogen besökare på Hovet, stående i kurvan och hejar och skriker.
Nu ska vi inte glömma att Damlaget tvålade till Dif i en match som föregick AIK-Oskarshamn, så man kan lugnt säga att det var idel segrar! 🙂

Tjejutmaning på Hovet

På tal om segrar så såg jag en artikel om att det i ungdomsmatcher upp till en viss ålder inte ska finnas några segrare längre. Frågan är då vad som händer med tävlingsinstinkten? Tror att ungdomar och barn har lättare att handskas med detta än vad vissa vuxna har. I min värld så är viljan att försöka vinna i den sport man håller på med den största drivkraften, plus att det ska vara roligt självklart. Brukar ha det som en fråga till dom som jag coachar, varför håller på du på med din sport? Svaret som nästan alltid kommer är att det är roligt. Således blir följdfrågan vad som är roligt? Det svaret brukar dröja, i vissa fall en månad, och ett ofta lämnat svar är att utvecklas och kunna utföra sin sport bättre och bättre utifrån sina egna förutsättningar, så att man i slutändan vinner sin match eller tävling. En sorts bekräftelse på att man lyckats. Även i andra sammanhang verkar den inställningen vara vanlig, såg på TV att Christer Björkman hade samma inställning när det gäller Melodifestivalen. ” Varför ska man ställa upp i en tävling om man inte ska försöka vinna?”
Själv tror jag att det största problemet med hetsen i barn och ungdomsidrott är att alla dom föräldrar som i all sin välmening att sina barn ska bli framgångsrika, tappar all känsla för vad som är acceptabelt i sin roll som representant från vuxenvärlden. Inte att vinna eller bara ha roligt. Åtskilliga är dom som jag hört på läktare runt i landet som helst av allt skulle stannat hemma och bara ha lämnat sitt barn i idrottshallen för att senare hämta upp för ett fredagsmys i soffan.

Mandela