Flytet i livet!

Mötte en person idag som berättade om sitt liv och ansträngning att gå vidare mot vad han själv tyckte skulle bli ett bra liv. Han hade inte haft en lätt resa hittills, med några dikeskörningar av olika anledningar. Men det som var härligt att höra var att han såg positivt på det som skett, gett honom mycket erfarenhet, och var positivt inställd till att det som kommer framöver blir något bra tack vare allt han varit med om.
För vad är valet egentligen? Se framåt och vara positiv, eller tycka att allt och alla är emot en och ge upp?
I slutändan ligger det hos individen själv att komma framåt. Har hört alltför ofta att det är t.ex. tränarens fel att inte drömmar om ett spel i toppen förverkligas, eller att det är lärarens fel att betygen inte är så bra.
Känns om att det tuffa arbetet måste göras av en själv, såklart med hjälp av personer med kunskap inom området.
Ersätt ”nån annan” med ”jag själv”! Älska utmaningen och motståndet, även fast det går uppför ibland!

Stairway

Skickar med en text från förr! Och sedan blir det Hovet! Lite hockey på Fars dag skadar inte! 🙂

Flytet

Träffade på en bekant härom dagen på stan och vi började prata om hur det var i våra liv. Han började orera om vilket oflyt han har hela tiden, i jobbet, i förhållanden osv. och någonstans i detta hörde jag att han hela tiden la oflytet på omgivningen. Det var chefens eller arbetskamraternas fel på jobbet eller så var det andras, som kom i hans väg, fel. Tänkte inte så mycket på det just då, men senare träffade jag en annan bekant som sa precis tvärtom. Allt bara flöt på just nu. Det bara händer utan att han behöver anstränga sig. Det fick mig att börja fundera på hur det egentligen förhåller sig med Flytet!

Helt klart är att alla jag pratat med vill ha Flyt, att saker bara händer utan ansträngning. Människan är ju lat i grunden så det är inte så konstigt egentligen. Men är det inte så att det sk. oflytet är det som driver oss alla framåt? Motgångar är ju egentligen framskridandets moder. Dom flesta och bästa uppfinningar har tillkommit med hjälp av motgångar och misstag. Säg den idrottare på toppnivå som inte har vägen kantad av motgångar, eller företagare. Ta Charles Branson som ett exempel, han som startade Virgin Records en gång i tiden, alla tror att allt han rör vid blir en succé, men om sanningen ska fram så har han satsat på fler saker som misslyckats än som lyckats.
Men jag är säker på att dom som säger sig ha Flyt i livet, uppfattar det som händer, oavsett vad det är, med en positiv inställning, nästan på gränsen till utmanande.

Man skulle kunna testa detta lite enkelt på sig själv genom att bestämma sig för att under en dag eller vecka bara vara öppen och positiv till allt som händer. Alla man träffar eller alla situationer man hamnar i utgår man från att det är något positivt med och att det i slutändan kan vara till ens fördel. Inte helt lätt då det för det mesta som sker ses med en viss skepsis i början. Det är förmodligen en misstänksamhet som ligger i vår överlevnadsgen sen stenåldern, men som i dagens samhälle inte är lika viktig.

Jag är helt säker på att när den här dagen eller veckan är slut så har det hänt mer positiva saker än det skulle ha gjorts under normala förhållanden. Dom flesta av oss skulle säkert säga att vi haft flyt.

Så för att knyta ihop det här resonemanget kan man med all säkerhet säga att Flyt, det är ett tillstånd som man själv skapar, och det har ingenting med tur eller omgivning att göra. Och tänk vad lätt det är att skapa det! Det är bara att bestämma sig och att vara positivt inställd till det som sker!

2018-03-21T20:06:37+00:00By |Aktuellt, Inspiration|1 Comment

One Comment

  1. Jöran Bengtsson 12 november, 2015 at 10:05 - Reply

    Mats min vän…..vilka ord! Du skriver och berättar på ett så bra och träffande sätt, tack! Den här kampen är ingen lek och det är tufft att vara misstrodd o suspekt i dom flesta människors ögon när man berättar om sitt förflutna. Du tog dig tid att lyssna på mig och sporrade mig i mitt arbete med att hitta tillbaka till ett ”normalt” liv men det är svårt. Som situationen nu ser ut så har jag ingen klar bostad fr.o.m. den 23:e mars men jag letar febrilt. Eftersom mina intentioner och målsättning är och har varit dom senaste 5 åren att ta min högskole-examen så är det prioritet nr 1. Jag vet att med min erfarenhet och mitt liv i bagaget så har jag mycket att tillföra ungdomar som av olika anledningar har hamnat snett i tillvaron. Jag skall bege mig ut i landet o prata på skolor, fritidsgårdar och andra platser där ungdomar vistas och vara ett levande bevis på att allting går om man har en vilja av stål och den rätta drivkraften. Min sysselsättning här på Nobba idag renderar i hela 99 kr/dag efter skatt vilket naturligtvis inte funkar. Jag letar med ljus o lyckta efter annat jobb där jag kan tjäna pengar för att få till en start på mitt projekt! Detta är en kamp min vän och många gånger känns den omöjlig men jag är lyckligt lottad och har begåvats med den drivkraften som krävs för att vända negativa trender så jag är optimist! Tack för dina rader och din inspiration Mats. Hade alla varit som oss så hade saker varit så mycket lättare…men nu är situationen och verkligheten en annan så det är bara att streta på! Har du tips och idéer om vägar jag kan gå och kontakter jag skall söka upp så är jag evigt tacksam! Tack Mats!!”

Leave A Comment

%d bloggare gillar detta: