Vilken härlig kväll det blev på Hovet igår på matchen mellan AIK och Björklöven. Det var bestämt att temat för matchen skulle vara att minnas guldet som klubben tog 1982, efter över 30 års längtan. En del av detta var att laget som utförde bedriften skulle vara på plats och vara Matchens profil. Hela 17 stycken spelare + några ledare var på plats. Ett fåtal hade tyvärr förhinder att komma, och tre stycken finns tyvärr inte bland oss längre. R.I.P Ulf Isaksson, Peter Åslin och vår doktor Ulf Seligson. Många blev skratten runt borden under pytten som vi åt innan matchen började, speciellt när Gunnar Leidborg blev intervjuad av Mats Ulander. Den killen är född stå-upp komiker! 🙂

Som alltid på våra reunions så ser alla likadana ut som förr med ytterst lite extra gråstänk i håret och skämten och dom hjärtliga tråkningarna har överlevt alla år och haglar över oss alla. Det är i stunder som dessa som man inser att man saknar dom allihop. Så mycket tid som vi spenderade ihop på träningar, matcher och läger skapar en speciell koppling som kan vara svårt att förklara för någon som inte varit med om samma sak.

Som extra krydda på inramningen så fick Kaj Nurmi spänna på sig skridskorna ta med en puck för att därefter skrinna över isen in i Björklövens zon och avlossa sitt fruktade slagskott som avgjorde finalen -82, i femte och avgörande matchen som spelades på neutral mark i Göteborg. Slutresultatet blev 3-2 i vår favör. Jämnare än så kan det inte bli. Hade själv turen att stå för passningen till målet! 🙂 Ett skott som missade målet och studsade ut till Kaj som kunde avlossa bössan.

Måste passa på att rikta en hyllning till ledarna bakom laget på den tiden, med Lassa Norrman i spetsen som byggt med fingertoppskänsla och skapat ett mästarlag, som även tog guldet två år senare 1984! Året däremellan tog vi oss till semi-final.

Vad som hände mer under matchen, förutom att dagens lag tvålade till Björklöven och befäste sin plats i toppen av serien, var att Rockklassiker Challenge gick vidare och jag satte tredje raka segern mot utmanarna. Även det en ny känsla! 🙂

En vinnare Rockklassiker

Tätt på matcherna denna vecka och nästa match är redan i morgon då Asplöven kommer på besök. Tyvärr så krockar det med fotbollsmatchen mot Danmark, men med lite tur vid hemresan så hinner man med den också.
På matchen imorgon och framöver så finns dom här tröjorna att köpa i Black Armys shop under ståplatsläktaren.
Perfekt julklapp till inbitna Gnagare. Finns även i min shop: HÄR

T-shirts