Så här helgen innan jul så borde man vara ute bland alla stressade människor och jaga julklappar, men för min del så valde jag att vara på AIK´s anläggning ute på Ritorp. En anläggning som kanske sett sina glansdagar för ett antal år sedan. Hörde ett rykte som sa att det är klart att det byggs en hall till i vår, får hoppas att det sparas lite spackel och målarfärg till den gamla ursprungshallen också. Anledningen till att jag satt på Ritorp var att äldsta sonen var och tränade med A-laget lördag och söndag, och skjuts till och från har inget med ålder att göra, utan som pappa så tar man sig upp tidigt och kör. Det något som speciellt gäller i Stockholm, många och ofta långa resor för föräldrar som har sina barn i olika hockeylag. Känns som att det i mindre städer ute i landet inte är riktigt på samma sätt. Pratade med en förälder på Ritorp vars barn var 9 år, och dom hade vissa isträningar 15.30 på vardagar! Hur är det möjligt för en vanlig anställd att kunna skjutsa på dom tiderna? Där har hockeyn lite att jobba på, alla kan inte vara egna företagare eller säljare. Tur att dom flesta ungarna har samma inställning och älskar sporten lika mycket som grabbarna i ”Miracle on ice”!
Tog en pratstund med Melin när jag ändå var på plats. Han var grymt nöjd med det som presterats hittills av laget och såg med tillförsikt fram emot resten som kommer efter Jul och Nyår. Blir en bra värdemätare den 26:e på Hovet mot Leksand, som spottat upp sig en del sedan Perra tog över. Såg på kontoret att det snart är lapp på lucka på matchen. Kul för alla inblandade och för alla dom som tar sig dit då. Hoppas att klacken kommer med alla röster uppsjungna och redo för en stämning som det var på det glada 80-talet! Då är Hovet oslagbar att spela i! Globen har inte en chans. Hörde en del klaga på att matchen inte spelas på Globen, det jag frågar mig själv då är..Varför? Har alltid sagt, ända sen första matchen spelades där och som jag var med i, att Globen inte passar för idrottsevenemang! HOVET RULES!
Såg på uterinken att isen håller på och smälter bort nu, inte så konstigt när temperaturen är högre dagarna före Jul än det är på en del midsomrar. Förra året vid samma tid var det lite annorlunda, eller rättare sagt normalt!

Vinter på Djurgården

Julen närmar sig som sagt och kan passa på att påminna om att det finns schysta T-shirts till alla Gnagare därute. Beställ måndag så hinner dom fram till Julgranen innan Kalle! Efter måndag så kan det bli personlig leverans på hemadress, men bara inom Stockholm!:-) Samma sak gäller signerade böcker!

Stolt Gnagare

T-shirts

Klicka här! Killerstore