På väg mot Hovet för ännu en match i Allsvenskan. Aik möter Karlskoga. Matcher som alltid brukar bli tuffa bataljer, men oftast med resultatet att Aik gör nåt mål mer än Karlskoga. Såg att det kommer att komma strax över 6000 personer ikväll igen, i alla fall är det så många sålda. Sen får vi se om det blir några som stannar hemma för att det är bitande Rysskyla i Stockholm, -12 för tillfället och skulle gå ner till -16 till matchstart. Definitivt myggfritt. Att antalet besökare stadigt ökar på Hovet är kul för alla inblandade. Vet att killarna i laget gillar det, plus att alla som sitter på läktaren får ta det av den grymma stämning som blir när det är så många där! Får hoppas att BA blir fler och fler, för det är ju oftast dom som drar igång allt på läktaren. Tycker själv att det borde komma fler från BA dit nu när laget ligger i toppen och att alla evenemang runt omkring funkar bra.
Nu ska man veta att AIK publiken inte är så lättflörtad. Kommer ihåg när AIK var tillbaka till Elitserien för några år sedan, inte ens då på första matchen var det fullt på läktaren. Men är det någon gång som det strömmar till så är det när matcherna närmar sig slutspel/kvalspel, vilket det börjar bli nu. Att det blir seriefinalspel mot Tingsryd när grundserien är färdigspelad är enligt mig redan klart. Vilket annat lag ska vinna alla sina matcher som är kvar? Att vinna mot Tingsryd och få gå in i slutkvalet mot Karlskrona måste vara den vägen som är att föredra.

Som det är nu så ligger vi i topp trots att Strömvall d.y. har haft det lite tyngre med målskyttet efter den grymma inledningen i höstas, och andra har fått dra sitt strå till stacken. När det gäller målskyttar så vet man att det kommer svackor när puckarna går stolpe ut då dom innan gick stolpe in. Pratade med Strömvall d.ä. häromdagen, han fyller år idag för dom som inte vet, Grattis!, och han berättade att Malte jobbar ännu hårdare nu för att få igång flytet igen. Känns som att när det väl släpper så är vi på väg mot dom viktigaste matcherna på säsongen och om det behövs målskyttar nån gång under en säsong så är det då, under dom sista 4 veckorna, när allt avgörs.

Nästa hemmamatch den 27:e är mot just Tingsryd. Då kommer vi få en försmak av vad som väntar! Hoppas att det fortsätter att strömma till publik till Hovet, för jag vet sedan tidigare hur tufft motståndarna tycker att det är att glida in i vår lada när 8000 tokiga Gnagare hejar fram sitt lag. Det blir som en extra kraft till dom på isen. Många tycker, har jag hört, att antalet matcher är för många, men som det är nu så tycker jag att det inte finns nåt att tveka på längre, ALLA TILL HOVET, borde vara ett mantra som alla ska ha. Går man inte dit och vi missar chansen till avancemang till Elitserien så känns det som att allt och alla inte gjorde sitt yttersta för att få chansen att spöa Djurgården nästa säsong.

Så trotsa kylan och släpp soffan så ses vi på Hovet, nu och framöver!
Shining