Varför älskar man sin klubb? Hur det började kan dom flesta förklara, allt från att föräldrarna höll på klubben till att kompisarna på dagis gjorde detsamma. Jag vet hur det var för mig! Har du kolla på hur det var för dig? Min pappa var Djurgårdare, även min storebror. Så rebellisk som man var så blev det att plocka ett annat lag! Det blev SSK, kan skylla på åldern och taskigt omdöme antar jag. Hade i alla fall alla bilder i hockeyalbumet på det laget 1970 och var mäkta stolt!
AIK´are blev jag när jag fick äran att kliva in i AIK´s -61 lags omklädningsrum för provspelning 1976! Hur det gick till kan ni läsa om i min bok, men man kan säga att slumpen avgjorde, och jag tackar slumpen fortfarande att det blev som det blev!
Har sagt det åtskilliga gånger sedan jag började jobba med AIK i höstas: Det viktigaste vi har i klubben är dess HISTORIA och KULTUR! Alla älskar klubben för det som har gjorts genom åren, och i vissa fall för dom profiler som har funnits i klubben. AIK som klubb har nu 125`års historia, och ishockeyn har 95 år sedan första matchen 7 mars när IFK Stockholm krossades med 5-2. Hela historien kan ni läsa här AIK Historia.
Så jag är ganska säker på att ingen slutar att älska sin klubb för att dom råkade förlora senaste matchen eller matcherna, likadant som att ingen slutar att älska sina barn eller fruar/makar för att dom gjort något som man inte gillar.
Så kärleken bygger på historien och då är det grymt viktigt att den exponeras och åskådliggörs för alla. Ett viktigt steg i detta har vi lyckats med ganska bra tycker jag, nämligen att det på matcherna finns nåt som heter matchens profil, där fd. spelare lyfts upp i ljuset och kan ses av alla, även för dom som inte hade möjligheten att se dom spela live!
I Jantesverige ska man inte sticka ut och vara för stolt över det man gjort, men jag tycker att alla dom som kämpat i tröjor med klubbens märke på bröstet ska i fortsättningen räta på ryggen och med fast blick vara stolt över sin insats. Jag är den förste att beundra dom, tänker på dom som jag haft tillfälle att träffa personligen, Bert-Ola Norlander, Honken, Ankan m.fl.och alla andra som jag inte träffat ännu.
Det finns ett ” Walk of Fame” i en korridor i det innersta av Hovet där jag är placerad tillsammans med en del av dom och det ska jag ta med mig resten av min promenad här på jorden!

Walk of fame på Hovet

I vecka kom det ett tweet från Leif Strömberg, numera tränare i Sundsvall, expertkommentator på TV och fd tränare i ett antal elitklubbar runt om i Sverige! Han hade läst min bok och nedan kan ni se vad han skrev! STORT!

Leif Strömberg

Har du den inte så finns den här! The Book!

Ses på Hovet där vi hyllar våra gamla hjältar, och dom som är på väg! 🙂