I går var det match på Hovet igen och seger som vanligt, tänkte jag säga. Det börjar bli en vana på Hovet att AIK vinner, 20 av dom senaste 22 matcher har varit utan förlust! Hyfsat bra! Otroligt viktigt att ta med sig in i finalserien och kvalspelet som kommer efter.
Extra roligt i går var att min gamla tränare från dom första åren i AIK´s organisation var uppsatt som matchens profil! Anders ”Antick” Johansson. Anders som var aktiv i AIK 1962-1970, tillsammans med bl.a. Ankan Parmström. Jag kom till AIK som sista års pojklagsspelare från Farsta AIK, och Antick var det som tog hand om mig. Vi båda kom ihåg i går, samtalet som vi två hade i båset under en träning, när jag tvivlade på att jag skulle ta en tröja i laget. Han svar var att du har möjlighet att gå längre än alla i laget p.g.a. din inställning och vilja, men det är upp till dig att ta den. Tänk vad vissa ord från en vuxen kan sätta sig fast. Så honom har jag att tacka för att jag fick uppleva allt det som jag upplevt på rinken. Kan vara nåt att tänka på för alla ungdomstränare ute i landet. Det du säger och förmedlar stannar kvar. Tänk om jag hade haft en oskolad, opsykologisk tränare utan speciell kunskap inom hockey! Detta är otroligt viktigt för dig som är ung och vill uppåt, tränarna gör så gott dom kan med dom resurser och kunskap som dom för tillfället har, och nog så viktigt, dom gör det oftast ideellt, så ansvaret ligger hos dig själv om du vill komma någon vart inom idrotten. Även om du inte som jag hade tur att få höra rätt sak vid rätt tillfälle, ge inte upp för möjligheten finns forfarande där om du vill ta den. Men du får ta den själv!

På den tiden var vi fyra Matsar i laget, tre av oss lyckade ta oss in i A-laget. Hessel, Alba och jag. Sen väl där var vi fem stycken, Ulander och Rasmusson var redan där. Lite körigt för en tränare, så redan då blev det efternamnet som gällde, och lever kvar än idag! Utöver oss Matsar så fick Antick in ytterligare två spelare i A-lagstruppen från vår årskull, vilket måste vara ganska unikt, inte bara inom AIK utan i hela landet.

Antick och Matsarna på Hovet
På bilden är förutom jag själv,Antick, Hessel och Alba! Vi fick möjlighet att ge Antick en sak som han inte hade hemma, en lagbild på -61 laget från tiden då det begav sig!

Inställning och vilja finns det mera av i min bok! Killerstore