Tog min nyservade och nyreparerade bil och for ner till Västervik. Jockes lag hade match mot Troja/Ljungby i kvalserien upp till Allsvenska till nästa säsong! Kändes tryggt att kunna bromsa igen, men helsike va dyrt det blev.
Det här var match nr 2 av 10 som ska avverkas på 24 dagar. AIK och Karlskrona kör 7 matcher på 16 dagar, tror jag att det var! Hyfsat späckat program för hockeyspelare vid den här tiden på året. Vad hade fotbollen sagt om samma upplägg? För Västervik och Borlänge som vann sina respektive grupper i Allettan gäller det att komma tillbaka i matchtempo igen efter att fått en påtvingad ledighet på nästan 4 veckor! Allvarligt talat Förbundet, men hur tänkte ni där? Ungefär lika korkat som att AIK vunnit först Allsvenska serien och sedan Allsvenska finalen och sedan hamna i en kvalserie med i detta fall Karlskrona i bäst av 7 matcher! Såg att grabbarna i AIK fick varsin medalj, utan årtal på, för finalsegern och laget fick en stor buckla, större än SM bucklan. Vad är tanken bakom det?
Gör om och gör rätt!

Matchen ikväll vann Västervik till slut på straffar, kan inte säga att det var orättvist, för Västervik kändes mer som ett konstruktivt och kreativt lag med hög speedfaktor! Troja hade en bra defensiv och täckte av ytor, men lite Gå utanför boxen, måste till ibland. Trots en domare som, som vanligt var svajig, blev det en ganska bra match. Vad hände med dom som var bra, fick dom aldrig bli mentorer åt dom nya domarna? Kan tänka mig att Uffe Rådbjer hade kunnat lära ut ett och annat tips! Har svårt med domare som först missar ett antal givna utvisningar för att sedan ta en kompensationsutvisning! Det skulle vara mer respekt om han i så fall höll en jämn låg nivå, då vet i alla fall spelarna vad som gäller på plan!

Jocke kom igång med målskytte, hängde sin straff efter att ha skjutit i stolpen så att det klingade till i hela hallen och på vägen ut träffade pucken målisen i ryggen och den rullade in i målet! 🙂 Alla mål är mål!

Jocke pratar med pressen

Hamnade i Västervikstidningen efter matchen! Ni kan läsa inslaget här!
Mördarn i Västervik