Ja vad säger man om gårdagens batalj på Hovet? Det är lätt att kasta ur sig saker när man är känslomässigt upprörd, men om man tar och väntar en stund så brukar det bli lite mer nyanserat och verklighetsförankrat! Hörde på läktaren i går både det ena och det andra angående lagets insats på planen mot Karlskrona! Ett Karlskrona som jag tycker gjorde sin bästa match i den här serien. Pratade med spelare från Karlskrona efteråt och dom tyckte detsamma, deras defensiv och sättet att möta AIK i deras uppspelsfas funkade bättre än det gjort på nästan hela säsongen. Plus då att Honken jr. längst bak har lyckats med konststycket att placera in en formtopp lagom till dom viktigaste två veckorna på säsongen. Lägger man ihop det här så är det inte lätt för AIK att gå in och dominera en match som många tyckare tyckte. Jag tycker att som helhet så gör man så mycket man kan. Kom ihåg att Karlskrona har ett år i Elitserien innanför bältet, och den rutinen man skaffat är nog så viktig i så viktiga matcher som nu spelas. Kan då tycka att det är grymt orättvist från vissa delar av publiken att börja vissla och bua när alla spelare försöker så gott dom kan. Har fortfarande inte mött en spelare som med flit passar fel och gör en dålig match, så en smula förståelse för helheten kan behövas. Bara att laget hamnat i ett läge där man fortfarande har chansen att gå upp ett snäpp i seriesystemet är en otrolig framgång från i fjol. Jag har förståelse för att man som åskådare vill att laget ska vinna, självklart, men att visa det som vissa gjorde igår är otroligt lågt.
Nytt domarpar fick vi se och för omväxlings skull så skötte dom sig hyfsat bra. Höll en nivå matchen i genom och var lika rättvisa åt båda håll! Måste vara bland dom första gångerna jag tyckt att zebrorna skött sig! 🙂
En publik som äntligen kom upp i 8094st igen, är en otrolig upplevelse att vara med i när alla sjunger och hejar fram laget på isen. Tycker att det gjorts otroliga framsteg under året på besöksfrekvensen till matcherna, och kan vi ta med oss det i framtiden så blir vi en farlig motståndare för vilket lag som helst som besöker våran hemmaborg! 🙂 Såg en hel del av nästa generation fans på läktaren med sina föräldrar, även det är ett fall framåt! Det är ju dom som är framtidens fans!

I paustävlings Rockklassiker fick jag möjligheten att visa att hockeylirare är snäppet bättre än innebandylirare! 🙂
Tävlingsledningen hade kastat in Niklas Jihde för att få se mig förlora igen! Men ack så dom bedrog sig! 5-4 vinst blev det. Trots viss otydlighet från dagens speaker ”Kryckan” så blev det ännu en vinst denna säsong för Thelin! Jihde tog förlusten som en man!

Nu får det bli att äta några ägg och se när Västervik möter Troja i kvalet till Allsvenskan! Och självklart ligger mina sympatier hos Västervik! Kör hårt nu Jocke, Viktor och resten av ligan!