Mars och April är grymma månader inom många områden. Hockeyn är inne i ett avslutande skede där det avgörs för en del lag om säsongen varit lyckosam eller inte! Om vi tar AIK som ett exempel, lätt att göra eftersom jag jobbar där och har varit aktiv där, så är det lätt att förväntningarna nu hissats upp i taket bland tröjorna som hänger där. Inför säsongen så var det inte många därute eller dom flesta sk. experterna som tippade att AIK skulle hamna som serieetta och spela mot sista laget i Elitserien fram på vårkanten. Hade man sagt det då så hade man förmodligen blivit betraktad som galen. Det fanns ju lag som var oerhört mycket bättre, på pappret, typ Västerås, Leksand och Björklöven sas det. Men som så ofta så blir inte det alltid som experterna tror, utan AIK och Tingsryd dominerade serien hela vägen till mål.
Tingsryd åkte sedermera ut mot ett av Perra nytänt Leksand, men man måste väl säga att deras säsong blev högt över förväntan, och jag hoppas att alla där runtomkring tycker likadant, och att förväntningarna inför nästa säsong ställs i förhållande till spelarmaterielet och inte efter förgående seriespel.
Med vårt kära AIK blir det alltid lite speciellt. Där skruvas allt upp i takt med att resultaten på plan blir över förväntan. Nu känns det som att om vi, jag vill inte ens skriva det, skulle missa chansen att kliva upp så finns risken att det infinner sig en besvikelse som inte riktigt tar hänsyn till det som har uträttats utefter lagets förutsättningar inför och under säsongen. Jag kommer att stå upp och applådera oavsett vad resultatet blir till slut. Det klubben har visat är en enastående vilja att studsa tillbaka efter vissa motgångar i fjol och visat att vi är på väg! När det nu än blir att vi tar klivet upp i systemet, trots alla zebror som är emot oss och ett seriesystem som inte är helt genomtänkt, så vet alla inblandade och alla som kommer till Hovet att det kommer att hända till slut! Det bästa vore om det blev redan nu så slipper vi våndas nästa år igen.

Men vad jag försöker säga är att den knutna näven som nu finns i allas fickor inte tas upp och rätas ut om uppgången förskjuts en säsong utan att den finns kvar, och kanske till och med är ännu hårdare knuten framöver, och att stödet som byggts upp under vintern fortsätter att byggas upp så att det alltid sitter 8094 personer och skriker på Hovet när Gnaget spelar.
Benke som vinnare

Ikväll sitter jag med datan uppkopplad och tittar på Västervik som även dom är inne i ett slutkval, för dom upp till Allsvenskan. En serie som innehåller Asplöven, Sundsvall, SSK och några bra lag till. Hälften har avverkats och VIK ligger i topp och har allt i egna händer. Spelar i kväll mot Borlänge hemma, och ska dom vinna serien så är det en match som bara måste vinnas. Så tummarna håller jag för Jocke, Viktor och grabbarna så att segern blir ett faktum! 🙂

Sen som ni ser på bilden högst upp så är golfsäsongen på gång!! Härligt för oss golfnördar att det äntligen är dags att gå ut och slå iväg grästorvor igen! Min gamla vapendragare nr.12 har laddat upp golfbilen ute på Brollsta så vilken dag som helst blir det premiär! 🙂

Thelin och Ulander på Brollsta