Allt tar slut, förr eller senare. Det är alltid bra att vänta ett tag innan man slänger ur sig saker i besvikelse, så jag väntade tills idag. Besviken för att vi var så nära att flytta upp trots att ingen trodde på det i höstas när allt drog igång. Besviken på grabbarnas insats? Knappast i min värld, men tydligen i vissa andras om man ska tro det som skrevs på sociala medier i går efter att zebrorna blåst för full tid. Ledningen med Melin i spetsen och alla grabbarna i truppen ska ha en gigantisk eloge för det som uträttats under året och inget annat. Man vann grundserie och Allsvensk final men stupade på ett Karlskrona som till slut fick ihop vinnarkänslan i säsongens slutskede, men framför allt så hade man plockat in en målvakt som växte för varje match när det betydde som mest! Jag skrev det för några inlägg sedan, att Karlskrona är inget lag som man bara vinner över, utan det skulle bli en kamp i i det sista. Så rätt jag fick. Alla 5 matcher var otroligt jämna siffermässigt, spelet vandrade från att det ena laget var bättre till att det andra tog över och sen tillbaka igen! Man kan skylla på allt runt omkring efter en förlust, på zebrorna som inte höll måttet, på disciplinnämnd, på otur med mera. Men faktum kvarstår, det lag som vinner flest matcher är det starkare laget för tillfället.
Nu fettas sakerna in och några kommer väl att lämna laget men jag tror att dom flesta är kvar nästa år, med en ny erfarenhet som kommer att väga över till vår fördel nästa gång vi hamnar i samma sits. Vad många inte kommer ihåg var att AIK för ett år sedan med nöd och näppe klarade sig kvar i Allsvenska. Ställ det i relation till vad som gjorts i år så kommer det säker att sjunka in att säsongen var grymt bra. Spelet var underhållande och publiken hittade tillbaka till Hovets läktare. Detta gör att vi med tillförsikt kan se fram emot en ny säsong där vi förmodligen får bära en del av favoritskapet.
Så vad jag och alla ni därute ska känna idag är STOLTHET! Och en knuten näve i fickan som betyder ”Nästa år då djävlar!”

Kämpa