Så börjar det att dra ihop sig till slutet av en säsong som för en del inblandade varit en hyfsat behaglig resa! Bra lag har tagit täten i dom olika serierna och nu hamnat i ett läge där allt kommer att avgöras! AIK har till slut efter alla möjliga turer hamnat i säsongens hetaste serie, slutkvalet mot Elitseriejumbon Karlskrona. Ett Karlskrona som många räknat ut men jag höjer ett varningens finger för dom. Förvisso hamnade dom ohjälpligt sist i serien, men resultaten efter jul berättar att det finns kvaliteter i laget som man måste ha respekt för. Nu säger en del att hamnar man sist och förlorar dom flesta matcher med uddamålet så visar det att det finns en brist i förmågan, men många är dom lag som inte fått ihop det under säsongen men när det verkligen brinner till så är man där igen på vinnarstråket. Kolla Leksand, nu är dom hur heta som helst med nästan samma lag som var urusla i höstas! Dom kan mycket väl slå ut Modo i sin matchserie, ett Modo som har all press på sig och många i laget saknar rutin från kvalserien.
Kan bli så att vi får två nya lag i Elitserien nästa år! Två lag som drar publik både hemma och borta! Hur många är inte dom som ogillar komundopade Leksand!!! Eller vad sägs om alla dom som skriker sig hesa så fort AIK spelar i deras lada!!

Finns en annan serie som tilldrar sig stort intresse nu, i alla fall för mig, kvalet upp till Allsvenskan. En serie där vi hittills fått se Asplöven falla genom serien efter två raka förluster som förmodligen svider duktigt, och där dom nu hamnat i ett läge där tåget snart börjar att rulla iväg. Igår var jag i Scaniarinken (äntligen namnbytt) och såg Västervik slingra sig ur greppet som SSK hade skapat, och gick ifrån i tredje perioden från 1-2 till en härlig seger med 5-2! Måste säga det igen, ni har säker hört mig säga det förut, men kvaliteten på zebran var återigen tvivelaktig. Mjörnberg tyckte han var bra, men det visar bara att vi ser matcher på olika sätt. Frågan är vad är bra när man får två lag att bli förbannade på ens insats och ingen vet var nivån ligger? VAR ÄR RÅDBJER!!! Ge grabbarna en kurs!

Skönt ändå med en Västerviksvinst, och två grabbar med föräldrar som har AIK historia fick vara med och avgöra! Viktor Öhman med ett skott i ena krysset och Jocke Thelin med ett skott i det andra! 🙂 Det är alltid lika skönt att vinna i Södertälje!

Västervik - SSK

Var på Friends häromdagen och tittade på AIK-Hammarby. Vad ska man säga om det? Kallt, försenat, förlust och kaos vid utgång från arenan! Här finns det en del att jobba på!

Friends ryker

Nu bär det snart av till O´Learys och titta på Karlskrona – AIK tillsammans med gamla lirare från förr! 🙂