Man kan tycka vad man vill om resultatet efter en match, men faktum kvarstår att den som gjort flest mål vinner alltid matchen. Oavsett om det är rättvist eller inte i betraktarens ögen. För vad det hela går ut på är att göra mer mål än motståndaren. Sen kan man tycka att matchen i sig inte är helt schyst upplagd, att reglerna är orättvisa. Att det ska vara på ett annat sätt. Men fråga dom som vinner matchen vad dom tycker, förmodligen tvärtom. Rättvisa inom sport, finns den? Om man som Modo i går vinner skotten med 50 – 18!! och inte vinner är det då orättvist att Leksand vinner? Förmodligen hade Leksand en bättre målvakt/försvarspel än Modo, och att Leksand sköt bättre!Sen kan jag personligen tycka att upplägget inför kvalet upp till elitserien bör tittas över så att den som vinner serien måste premieras bättre! Sen en seriefinal som är helt onödig och kan läggas på hyllan över dåliga idéer.Men åter till rättvisan, kommer ni ihåg när Ali vann över George Foreman 1974? Ali visste att Foreman var både snabbare och starkare så han använde den berömda ”rope a dope”-taktiken. Lutade sig mot repen och lät Foreman slå sig trött och i rond 8 var Foreman helt utmattade och Ali kunde med en kombination skicka Foreman i golvet och vinna matchen! Rättvist? Beror på hur man ser det!Faktum kvarstår att ALI vann matchen och blev mästare!
Rättvisa finns inte inom toppidrott, endast resultat! Bäst resultat vinner alltid!

Så Grattis Leksand att ni gjorde mål vid rätt tillfälle!

Grattisblomma

Grattis skickar jag även till Västervik som gjorde processen kort med SSK i en match som vid vinst skulle skicka upp laget i Allsvenskan! Var självklart på plats och tittade eftersom äldsta grabben spelar där. Vad man kan säga är att rätt lag vann, var aldrig orolig heller eftersom Västervik varit bättre alla matcher lagen emellan i kvalserien och Allettan. Sa åt grabben efteråt att njut nu, för stunder som den här kommer inte så ofta i ett idrottsliv. Och det är så lätt att inte stanna upp, utan bara springa vidare framåt.
Västervik som gjort en härlig resa från div 2 och nu är i Allsvenskan med små medel och stort engagemang och hjärta! Sånt som alltid är värt att beundra i en tid då allt beror på hur stor plånbok laget har!
Så var stolta idag spelare, ledare och alla runt omkring laget!!

Blir alltid avundsjuk när jag ser glädjen i ett lag som nått sitt mål. Den känslan kan aldrig beskrivas för någon som inte varit med i ett lag och strävat efter ett mål, ungefär som Stenmark så klokt sa en gång ” Det är ingen ide att förklara för nån som inte förstår!”

Jocke och Mats Thelin