Nu har vi klarat av ett par dagar i Boston. Sett matchen mot Detroit som Bruins var tvungna att vinna för att ha en chans att komma med till Stanley Cup slutspelet. Blev en grym match där Boston till slut körde på som förr, med enkelt spel och hårt jobb över hela banan. Det som inte var som förr var att det saknades en fight eller två. Hade kontaktat Niklas Kronwall innan vi kom hit och frågat om det fanns tid efter matchen att ses. Proffs som han är uti fingerspetsarna som kom han ut till oss efter matchen, trots förlusten, och pratade en stund. Vet själv hur det var efter en förlust i viktig match, fanns inte mycket lust att gå ut till en massa människor och vara trevlig. På frågan om han hade lust att komma hem till AIK så svarade han diplomatiskt ” Lämnar alla dörrar öppna”! För er som inte vet så är han från Djurgården. Men alla av oss har en Gnagare i oss! 🙂

Thelin och Kronwall

Boston Bruins är känt för att haft två av dom bästa backarna genom tiderna, Ray Bourque och Bobby Orr! Spelade själv tillsammans med Ray under mina år här, och maken till spelare har jag inte sett innan och efter! Kunde vända en match helt själv, spelade alltid dubbla byten. Hade tur att Ray var i stan, skulle på möte med en annan gammal spelare, Cleon Daskalakis, och jag var och hälsade på Cleon samtidigt så det passade bra! Alltid lika kul att träffa gamla lagkamrater.

Ray Bourque, Thelin och Daskalakis

Bobby Orr har till och med en egen staty utanför arenan, men det byggs ny entre där nu så den vilar i ett lager nånstans, men inne i hallen finns en träfigur i naturlig storlek som en kille har karvat till! Otroligt hantverk!

Bobby Orr statue

Nu är det snart dags för sista matchen i grundserien, Bruins mot Ottawa. Ännu en måste match för Bruins, Ottawa spelar bara för den egna hedern. Hade tur att få tag i biljett uppe i Alumni boxen, lite fördel ska man ha som gammal spelare! 🙂

Lite mer historia för er som gillar det! Här en bild på alla pensionerade spelare genom åren. Inga dussinlärare precis! Snyggt gjort på en vägg i ishallen!

Retired numbers in Bruins