1 augusti idag, för vissa är det fortfarande semester, för andra har jobbet redan börjat igen. För dom flesta hockeyspelare så innebär den här veckan att den nya säsongen har börjat igen. Slut på sommarträningen, vilket jag tror dom flesta är ganska nöjda med, och äntligen på med skridskorna. Med AIK är det inget undantag, dom började idag på Ritorp, en smygstart innan det drar igång på riktigt på Hovets is på onsdag, med ”Hockey on ice” evenemanget, ett tillfälle för alla fans att komma och se laget som ska representera AIK i vinter i jakten på en plats i Elitserien igen. (Jag vet att det heter SHL, men jag kör på Elitserien.) AIK on ice

Var självklart nyfiken på att se dom så jag åkte dit och tittade på träningen. Såg bra ut för att vara första passet. Kommer ihåg själv hur det var första veckan, ingenting fungerade, det var mer en vecka att bara ta sig igenom och hoppas att sakerna skulle hamna på plats innan seriestart.
Nytt för i år för laget är att dom enligt alla självutnämnda experter är favoriter till serieseger. Nu ska man komma ihåg att en serieseger betyder lika lite i år som förra året, så det är knappast det som ska hägra framåt mars nästa år, utan att det blir en formtopp då och att alla spelare är skadefria. Ni kommer väl ihåg Leksands resa fjol?

Såg att första träningsmatchen blir mot SSK, nere i Scaniarinken 15 augusti. Ska bli intressant att se om man kan börja på samma fina nivå som man hade stora delar av förra säsongen, för att sen öka! 🙂

Hade förmånen att träffa en av Sveriges legender inom fotbollen i går, Kurre Hamrin var på besök på AIK kansli. Fick en pratstund med honom, och som alltid när man pratar med stora idrottsprofiler så inser man att dom alla är otroligt ödmjuka personer.

Kurre Hamrin och Thelin

Avslutar med Kurres legendariska mål mot Tyskland 1958!