Här nere i mörkaste Afrika är det fortfarande regnperiod, minst ett skyfall om dagen. Översvämningar hör till vardagen. Värst har dom i kåkstäderna, som av någon anledning ligger i små sänkor. Går förbi en del av dom på morgonpromenaderna och man måste beundra  dom som bor där, för hur jäkligt det än verkar verkar vara så håller dom humöret uppe, har inte träffat på en enda som inte ler och säger Bonjour! Här snackar vi starka psyken! Nu har dom kanske inte så stort val, men det är beundransvärt att dom väljer den vägen mitt i allt.  När det väl torkat upp så är det ”buisness as usual” längs vägarna. Korg, frukt, mobiler, ja allt mellan himmel och jord. Inte en enda tiggare på 4 veckor.

Afrikansk korgbild

Lovade en bild på hur det ser ut i trafiken härnere, speciellt när det gäller utsläpp från bilar. Här kommer en bild som visar hur 75% av bilarna ser ut bakifrån när dom kör iväg. Det bor  ungefär 3,5 miljon i den här stan och antalet bilar är därefter, varje morgon och eftermiddag är det kaos på vägarna. Antalet bilar har jag ingen aning om, men att det är många finns det inga tvivel om. Tänk er då att det ser likadant ut i alla länder härnere, sannolikheten är ganska stor, så förstår ni säkert vilken miljöbomb det är. För att förstå storleken på Afrika bättre så kan jag berätta att det går att få in USA, Indien, Japan samt hela Europa på samma yta. Känn lite futtigt att bråka om några stackars futtiga utsläppsgram hemma i Svedala, när detta pågår. Står man vid sidan om vägen här så inse man snabbt att det här kommer att gå käpprätt åt skogen… om inget görs snabbt!

avgaser i Abidjan

Ps.

Som svar på en del mail jag fått så kan jag berätta att det sålts bra med böcker nu under semestern,närmar sig 1000 st. som i slutändan hjälper Gnaget! Vill ni göra en insats så sprid ordet till era nätverk.