Det här börjar bli riktigt kul, nu hörde Mats Ulander av sig och ville vara med bland bokbeställarna. Mats som i mina ögon alltid kommer vara nummer 12, han som vi inte ville ha nere i egen zon, utan ligga och fiska uppe på röda linjen.Om han var i egen zon kunde vad som helst hända! Otroligt ödmjuk kille som fått mycket skit i tidningarna genom åren för hans leverne. Hans vardagsrum var ute på krogen, vad jag vet var han aldrig berusad, men ryktet sa alltid det. Det är där den Stockholmska mentaliteten kommer fram, unna inte någon framgång utan tryck ner så mycket det går! Vi var roomies på en hel del resor och bättre och seriösare kille är svårt att hitta. Han är den enda jag spelat med som lyckades checka fast ett lag själv i deras egen zon. Men som sagt så ställer han sig i samma skara som Agneta Sjödin, Kristin Kaspersen och Peter Gradin och hjälper till att få in lite extra pengar till klubben. Vår gamla kassör från 80-talet, Einar Todal-Ness som numera bor i Florida, hörde av sig i går när han läste min blogg och frågade om det gick att skicka en bok med posten till honom! Sånt är kul att höra. Trots avstånd så finns engagemanget kvar, det är förmodligen det som gör oss riktiga Gnagare så unika, vi är där i vått och torrt. På läktaren så ofta det går, trots motgångar och trots avstånd, och med åsikter självklart! Hockey sätter känslorna i svallning.

Det är som äkta kärlek, den ger man utan att ställa krav på att få någonting tillbaka. Jag kan sätta mig på läktaren på slitna gamla Hovet och se en match, bli förbannad på domare, motståndare och egna spelare som inte jobbar, men ända kommer jag tillbaka nästa gång jag har tid. För att engagemanget finns där, för att tillhörigheten finns där, precis som hos ovan nämnda personer, och ett flertal andra. Men var är resten? Alla dom som har åsikter i media när det är motgång och uppförsbacke!

Mats Ulander

I morgon bjudet jag på en till!! 🙂

Beställ här boken här:  Mats Thelin